Yazar Ve Sanatçı Evi 100. Yıl Etkinlikleri İle Kardeş Kenti Ağırlıyor...

Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Özel İsmail Kaymak Eğitim Kurumları ve Osnabrück’teki Kardeş Okulu Hauptschule Innenstadt okulunun birlikte düzenlediği “Gallipoli 1915” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Çanakkale Belediyesi tarafından desteklenen ve ilki 18 Mart 2014 tarihinde Hauptschule Innenstadt okulunda gerçekleşen serginin ikinci ayağı, 16 Mart 2015 Pazartesi günü saat 14:30’da kapılarını açtı.

Açılışa Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz Komutanlığı’ndan Albay Engin Aktaş, Baro Başkan Yardımcısı Av. Şerefnur Çakır Demirtaş, Özel İsmail Kaymak Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Osnabrück Hauptschule Innenstadt Okul Müdürü Hans Kaes, öğretmenlerinden Rudi Menke, Karl Kassenbrock, öğrencilerinden Tuğçe Yücel, Beyza Söğütçü ve pek çok ziyaretçi katıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Projenin Tarih Danışmanı Üzeyir Turan ve Hauptsschule Innenstadt Okulu öğretmenleri yaptıkları açılış konuşmalarında ortak tema olarak “Barış”a vurgu yaptı. Konuşmaların ardından İsmail Kaymak Ortaokulu öğrencilerinin koro ve halkoyunları gösterisinden sonra sergi ziyarete açıldı.

Sergi, tarihin seyrini değiştiren savaşta aynı saflarda mücadele etmiş, şimdilerde kardeşlik ilişkileri ile dostluklarını devam ettiren iki Ülkenin Çanakkale Savaşları tarihini, hazırlanan posterler ile anlatıyor.

31 Mart 2015 Salı gününe kadar Yazar ve Sanatçı Evi’nde devam edecek sergiyi Pazar ve Pazartesi günleri hariç gezebilirsiniz.

17.03.2015 ( 13.51 )