Yaş Sebze Ve Meyve Hali Projesi’Ne İlişkin Çalışmalar Sürüyor…

Atikhisar Caddesi üzerinde yer alan mevcut “Yaş Sebze ve Meyve Hali” binasının mekânsal olarak ihtiyaçlara cevap vermemesi ve günümüz koşullarına uygun hizmet verebilmesine olanak sağlanması amacıyla Çanakkale Belediyesi tarafından yeni Hal Projesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Bu kapsamda, İzmir Caddesi ile Mustafa Yücel Özbilgin Caddesi’ne cephe alan arazide yaklaşık 3715 m2 kapalı alana sahip, kentlilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte, sağlıklı ve modern “Yaş Sebze ve Meyve Hali” yapılması planlanmaktadır.

Projelendirme çalışmaları devam eden “Yaş Sebze ve Meyve Hali Projesi’nin” konumu itibariyle şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda kolaylıkla ulaşılabilecek bir kullanım bandı üzerinde olması hedeflenmektedir. Proje programında, ilk etapta 20 adet satış biriminden oluşması ve içerisinde bilgi işletim sistemi, ağırlık kontrol ünitesi, güvenlik sistemi gibi teknolojik üniteleri barındırması planlanmaktadır. Bunlara ek olarak hal personelinin ve dışarıdan gelen kentlilerimizin de faydalanabileceği bir sosyal tesisi barındırması, günümüz teknolojisine ve yönetmeliklerine uygun bu tesisi kentimize ve kentlimize kazandırılması öncelikli hedefler arasında yer almaktadır.

Yapımına yıl içerisinde başlanması ve yapım süresinin 18 ay olması planlanan Yaş Sebze ve Meyve Hali Projesi’nin tahmini ihale tarihi, Belediyemizce Eylül 2015 olarak belirlemiştir.

19.03.2015 ( 16.09 )