Kentli Kadınlardan File Ve Kese Kağıdı Seferberliği

Çanakkale Belediyesi’ne bağlı Sosyal Yaşam Evleri katılımcısı kadınlar aldıkları eğitimler sonucu yapmış oldukları file ve kese kağıtlarını pazarda dağıtarak, temiz bir çevre için naylon poşet kullanımından vazgeçilmesi konusunda hem esnafa hem de kentlilere bilgilendirmede bulundu.

Sosyal Yaşam Evlerinde yapılan çevreye duyarlı kent bilincine yönelik bilgilendirmelerin yanı sıra Esenler ve Barbaros Sosyal Yaşam Evlerinde usta öğretici Hikmet Osman Türen’den file yapmayı öğrenen kadınlar, yapmış oldukları fileleri ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Cuma Pazarı’nda bir araya gelerek, çevreye zarar veren naylon poşetler yerine file kullanımına dikkat çektiler. Kadınlar ayrıca esnaf ve kentlilere kese kağıdı da dağıtarak, sağlıklı bir doğa için çevre dostu ambalajların kullanılması yönünde bilgilendirme yaptılar.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, Sosyal Yaşam Evi kullanıcıları ile birlikte gezerek hem esnaflarla hem de kentlilerle bir araya geldi. Başkan Gökhan, naylon poşet kullanımından vazgeçerek, file ve kese kağıdı kullanımının yaygınlaşması konusunda esnaf ve kentlilerle konuştu. Çanakkale Belediyesi logolu kese kağıtları büyük ilgi görürken, çok sayıda kentli de file örmek için Sosyal Yaşam Evlerine başvuracağını dile getirdi.

05.06.2015  (17.24)