Kentli Çocuklarımız Sporla İç İçe Bir Yaz Geçirdi...

Çanakkale Belediyesi’nin de katkılarıyla Çanakkale Belediyespor Yaz Spor Okullarında yaklaşık 840 çocuk, toplam altı branşta spor faaliyetlerine katıldı. 3 Eylül tarihinde gerçekleşen kapanış töreniyle ise çocuklara katılım sertifikaları verildi.

Çocukların erken yaşlarda sporla tanışmaları, vücut gelişimlerine katkı sağlanması, takım ruhunu öğrenmeleri ve sosyalleşebilmeleri gibi amaçlarla düzenlenen Yaz Spor Okullarında keyifli bir dönem daha sona erdi. Basketbol, voleybol, masa tenisi, yüzme, jimnastik ve satranç branşlarında düzenlenen eğitimlere katılan çocuklar, yaz aylarını sporla iç içe geçirdi.

Çanakkale Belediyespor Tesislerinde gerçekleşen kapanış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güneşhan’ın yanı sıra davetliler, çocuklar ve aileleri katıldı. Açılışta bir konuşma yapan katılımcı çocuklardan Arda Güney, yaz spor okulları sayesinde sporla tanıştıklarını, takım olmayı öğrendiklerini ve güzel arkadaşlıklar kurduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Çanakkale Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güneşhan, töreninin coşkulu olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu, bu durumun gelecek sene daha iyi işlere imza atmak için tetikleyici bir unsur olduğunu kaydetti. Altı branşta yaklaşık 840 çocuğun uzman kadrolar eşliğinde spor yaptığına değinen Güneşhan, “Çocuklar, gençler bizim için çok önemli. Onlar bizim geleceğimiz. Gençlerimizin daha donanımlı olmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda bu olanağı bize verdiği için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarla, gençlerle ilgili hangi projeyle gidersek gidelim bize destek veriyor. Çocuklarımız umarım sportif çalışmalarını sürdürerek, ülkemizi yurtdışında da temsil ederler” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, konuşmalarda kendisine teşekkür edildiğini ancak asıl teşekkürü kentlilerin hak ettiğini belirterek sözlerine başladı. Başkan Gökhan, “Bütün bu tesisler, bu fırsatlar sizlerin sayesinde sizlerin kaynaklarıyla oluyor. Aileler çocuklarının spor yapmasından dolayı çocuklar da bütün yaz burada spor yapmaktan mutlular. Şuan burada bir mutluluk tablosu var. Ne mutlu bizlere… İnşallah yine burada güzel etkinlikler yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Başkan Gökhan sözlerini, “Bu çocuklar sadece anne-babalarına ait değildir, hepimizin sorumluluğu vardır o çocuklar üzerinde. İyi yetişmeleri için hepimiz görevliyiz. Sahiplenme duygusu içinde olmalıyız” diyerek noktaladı.

Konuşmaların ardından Çanakkale Belediyespor Ritmik Jimnastik Grubu bir dans gösterisi sunarken, program, katılımcı çocuklara sertifikalarının verilmesi ve kokteyl ile birlikte son buldu.

04.09.2015 ( 15.54 )