Almanya’Daki Arama Kurtarma Eğitimleri Sona Erdi...

Geçtiğimiz yıl kardeş kentler (Çanakkale-Osnabrück) arasında gönüllü arama kurtarma ekiplerinin eğitim ve tatbikatlarını kapsayan ToolTruck Meets Projesi, bu yıl Almanya’nın Korbach kentinde düzenlendi.

Çanakkale Belediyesi’nin üstleniciliğini gerçekleştirdiği, Çanakkale Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün de ortaklığında düzenlenen proje kapsamında gönüllü arama kurtarmacılar, Korbach kentinde 10 gün süren bir eğitimden geçti. Teknik ip eğitimi, dağda arama kurtarma, enkazda görüntülü ve sesli arama, ilkyardım eğitimleri, yaralı taşıma teknikleri, sel sularını tahliye eğitimi gibi olası bir afet durumu veya kazalara yönelik bilgi ve tecrübe artırımını hedefleyen proje çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Erdoğan Çabuk da yerinde inceledi. Eğitimlerin sonunda ise çeşitli tatbikatlar düzenlenerek, güncel bilgilerin uygulanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Eğitimler kapsamında ayrıca, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, AFAD Müdürü Erdoğan Çabuk, Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli İbrahim Çoban ve gönüllü arama kurtarmacılardan oluşan heyet, Korbach Belediye Başkanı Klaus Friedrich’i de ziyaret etti. ToolTruck Meets Projesi’nin Korbach ayağı, Korbach itfaiyesinin de ziyaret edilmesi ile birlikte son buldu.

09.09.2015 ( 17.02 )