Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladık


23 Nisan'ı Coşkuyla Kutladık

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çanakkale'de düzenlenen törenler ve etkinliklerle kutlandı.

Bayram kapsamındaki etkinlikler, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunum töreni ile başladı. Törene Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Baro Başkanı Hande Keskin başta olmak üzere, protokol üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve kentliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Atatürk Anıtına çelenk sunumları gerçekleşti. Buradaki tören, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve şiir dinletileri ile son buldu.

Anadolu Hamidiye Tabyasında Açılış Programı Gerçekleşti

Kutlamalar kapsamındaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Açılış Programı ise, Anadolu Hamidiye Tabyasında gerçekleşti.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen başta olmak üzere, protokol üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve kentlilerin katıldığı program, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, öğrencilerin sergilediği gösteriler büyük alkış aldı.

Programda davetliler, Anadolu Hamidiye Tabyasında açılan stantları gezerek, çocukların ve kentlilerin bayramını kutladı. Buradaki programda Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Erkek de çocuklar ve kentlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Halk Bahçesinde Tahta At Çocuk Şenliği Coşkusu

Çanakkale Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tahta At Çocuk Şenliği ise bu yıl yine binlerce çocuğun bayram coşkusuna renk kattı.

Halk Bahçesinde düzenlenen Tahta At Çocuk Şenliği, Spor Etkinlikleri (Pilates, Step, Aerobik, Zumba, Yoga, Jimnastik, Survivor Parkuru, Satranç Mini Futbol), İlkokul ve Kreş Stantları, Şişme Oyuncaklar-Planetaryum etkinliklerinin yanı sıra, sokak tiyatrosu, pantomim gösterileri ve animasyon gösterileri ile göz doldurdu.

Belediye Başkanı Muharrem Erkek de eşi Özen Erkek ile birlikte Halk Bahçesindeki Şenliği ziyaret ederek, kentli miniklerle bir araya geldi. Çocukların bayramını kutlayan Başkan Erkek, çocuklar ve aileleriyle de hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Karina'da Renkli Etkinlikler

Aynı gün, Çanakkale Belediyesi Karina Deniz Kültürü Merkezinde de birbirinden renkli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri gerçekleşti.

"Çanakkaledenizler 2” Resim Sergisi", “Çanakkaledenizler” 2. Kazı Resim Çalıştayı, “Bayram Var” Serigrafi T-shirt Baskı Çalıştayı, “23 Nisan Renkleri” Bez Çanta Kalıp Baskı Çalıştayı, “Çocuk gözüyle 23 Nisan” Seramik boya Çalıştayı, “Deniz Masalı Çalıştayı'' Magnet Tasarım ve Yapımı, “Çocuklarla Bayram Kolajları” Çalıştayı, “Gelecekte ben” İllüstirasyon Çalıştayı, Melisa Uluarslan söyleşisi ile spor etkinlikleri ve çeşitli stant etkinliklerinin gerçekleştirildiği Karına Deniz Kültürü Merkezindeki etkinlikler de büyük ilgi gördü.

Merkezi de ziyaret eden Belediye Başkanı Muharrem Erkek, etkinliklere katılan çocukların ve kentlilerin bayramını kutladı. Başkan Erkek, burada da çocukların bayram coşkusuna eşlik ederek, hatıra fotoğrafları çektirdi.


24.04.2024 13:36