Sayfa yükleniyor

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

Demokrasinin temel değerlerini oluşturan unsurlardan biri de kuşkusuz ki basın ve basının özgürlüğüdür. Yine demokrasilerin temel şartlarından olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı da basın kuruluşları ve basın mensuplarıdır.

İnsanca yaşamın vazgeçilmezlerinden iletişim özgürlüğünü düzenleyen basın meslek ilkelerinin ışığında, halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet yalnızca özgür bir basın ile mümkündür.

Halkın haber alma hakkı için mesleki etik kuralları çerçevesinde özveriyle çalışan basın emekçilerimizin düşündüklerinden, yazdıklarından ve dile getirdiklerinden dolayı tehdit ve baskı gibi uygulamalara maruz kalmadıkları, özgürlüklerinden ve yaşamlarından olmadıkları bir düzen temennisiyle “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü”nü kutluyorum.

Muharrem ERKEK

Çanakkale Belediye Başkanı