Kardeş Kent Osnabrück Yaz Dil Kursu Bursiyeri Açıklandı

Kardeş Kent Osnabrück Yaz Dil Kursu Bursiyeri Açıklandı

22 Ağustos-20 Eylül 2022 tarihleri arasında Hochschule Osnabrück "Uluslararası Yaz Dil Kursu" kapsamında dünyanın her yerinden katılımcılara Almanca öğrenme şansı sunuyor.

Bu yıl düzenlenen yaz dil kursuna 32 farklı ülkeden toplamda 65 kişi katıldı. Osnabrück Belediyesi - Kardeş Kentler Ofisi ile birlikte Hochschule Osnabrück, Osnabrück'ün kardeş şehirlerinden beş katılımcıya burs imkanı sunuyor. Bu yıl Angers, Çanakkale, Twer, Vila Real ve Derby'den bursiyerler kursa katılım sağlayacaklar. Çanakkale'den seçilen bursiyerimiz Onurcan Çakatay kardeş kentimiz Osnabrück'ü ilk kez ziyaret ettiğini ve Çanakkale ile birçok ortak noktasını daha ilk günlerden fark ettiğini dile getirdi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Çakatay, Almanca'nın üniversite eğitimine sağlayacağı katkılardan bahsederek, böyle bir eğitim imkanı sağlayan Osnabrück Belediyesi – Kardeş Kentler Ofisi ve Çanakkale Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu. Kardeş Kent elçimiz Irmak Uzunoğlu'nu da ziyaret eden Çakatay, Osnabrück – Çanakkale Kardeş Kentler hakkında daha detaylı bilgiler alırken Osnabrück'te yapılacaklar hakkında öneriler almayı da ihmal etmedi.