T.C. Çanakkale Belediyesi

Prof. Dr. Telat Koç Anıldı


-
+
Prof. Dr. Telat Koç Anıldı


Kentimizin değerli akademisyenlerinden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Telat Koç, ikinci ölüm yıl dönümünde anıldı.

İsmetpaşa Mahallesi Tekzen Bölgesi'nde bulunan Prof. Dr. Telat Koç Parkı'nda düzenlenen anma törenine Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, Koç ailesi ve kentliler katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı anma programında söz alan Başkan Yardımcısı Mutluay, “4 yıla yakın bir süredir belediye meclis üyesiyim bu süre içerisinde Çanakkale Belediye meclisinde çok sayıda karar aldık ama yaşamım boyunca Çanakkale Belediyesi meclisinde aldığım kararlarda altında imzam bulunan en önemli kararlardan biri bu alana Prof. Dr. Telat Koç'un adının verilmesidir” dedi.

Prof. Dr. Koç'un kente önemli katkılılar sunduğunu ifade eden Mutluay; “Telat Koç hepimizin bildiği gibi bir mücadele insanı, özgür ve bağımsız bir akademisyen. Yaşadığı kentin, ülkenin, dünyanın sorunlarına sonuna kadar sahip çıkan, aklın ve bilimin gerektirdiklerini yerine getirerek sorgulayan, araştırmalar yapan, yayınlar yapan ve bu mücadeleye de çok önemli katkılar sunan yürekli bir akademisyendi. Aramızdan ayrılışının ikinci yılında kendisini saygıyla anıyorum. Böyle bir dostum ve arkadaşım olduğu içinde ayrıca kendimle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.