T.C. Çanakkale Belediyesi

Çocuk Kültür Evi Programları İlk Yarıyılı Tamamladı


-
+
Çocuk Kültür Evi Programları İlk Yarıyılı Tamamladı


Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, 18 Ekim 2022 tarihinde başlattığı 2022-2023 dönemi programının ilk yarıyılını tamamladı. Atölye programlarının yanında etkinlikleriyle de çocuklara yıl boyu katılabilecekleri renkli bir program sunan Çocuk Kültür Evi, 2022-2023 dönemi itibariyle 2536 üye sayısına ulaştı.

Çocuk Kültür Evi atölye programlarının ilk dönemini, farklı yaş gruplarına yönelik olarak hazırladığı robotik/kodlama, akıl oyunları, neşeli İngilizce, sanat, ekoloji, satranç, öykülerle felsefe, modern dans, ritim ve orkestra branşlarında grup atölyeleri; piyano, keman, gitar, yan flüt ve ukulele enstrümanlarında ise bireysel çalgı atölyeleriyle sürdürdü. Çocukları çok yönlü olarak desteklemeyi hedefleyen Kültür Evi, ilk dönem etkinlik programlarını ise “Evde Yazar Sohbetleri”, “Sanatçı Buluşmaları”, “Film Günleri” ve “Okul Buluşmaları” başlıklarıyla yürüttü. 

Çevrim içi olarak düzenlenen “Evde Yazar Sohbetleri” etkinliği kapsamında sevilen çocuk edebiyatı yazarlarının Çocuk Kültür Evi üyeleri ve takipçileri için özel olarak hazırladıkları sohbetler Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunuldu. “Evde Yazar Sohbetleri” etkinliği kapsamında çocuklar; kasım ayında çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Irmak Zileli,  aralık ayında çocuk edebiyatının genç kalemlerinden Melis Sena Yılmaz, ocak ayında ise çocuklar için yazdığı mizah dolu kitaplarıyla tanınan ödüllü yazar Kaan Elbingil gibi çok sevilen çocuk edebiyatı yazarıyla buluştu. “Sanatçı Buluşmaları” etkinliği kapsamında ise çocuklar, çeşitli disiplinlerden sanatçılarla Çocuk Kültür Evi’nde bir araya getirilerek farklı sanat alanlarıyla ilgili bilgi ve deneyim edinme fırsatı buldular. Kasım ayında tiyatro sanatçısı Hakan Polacanlı, aralık ayında müzisyen ve luthier Ceyhun Demir, ocak ayında ise minyatür, seramik ve baskı sanatçısı Göksel Sevim ile bir araya gelen çocukların etkinliklere ilgisi görülmeye değerdi.

Çocuk Kültür Evi’nin bir diğer etkinliği olan ve dönem boyunca her hafta cuma günü gerçekleştirilen “Film Günleri” etkinliği kapsamında 8 yaş ve üzeri çocuklarla nitelikli çocuk filmleri izlenip ardından bir film okuma atölyesi gerçekleştirildi. Okullardan gelen talepler üzerine gerçekleştirilen “Okul Buluşmaları” etkinliği kapsamında ise konuk okul öğrencileriyle çeşitli atölyeler ve etkinlik programları gerçekleştirildi.

Çocuk Kültür Evi’nin 4000’nin üzerine kitap ve görsel-işitsel materyal kapasitesine sahip olan kütüphanesi, atölye programlarının yüz yüze başlamasıyla birlikte çocuklar tarafından tekrar aktif olarak kullanılmaya başlandı ve kütüphanede günlük kullanımın dışında yürütülen ödünç kitap sistemi kapsamında Ekim 2022-Ocak 2023 tarihleri arasında toplam 827 ödünç kitap işlemi gerçekleşti. 

Kültür Evi’nin neşeli, yaratıcı ve renkli içerikleriyle çocukları çok yönlü olarak desteklemeyi hedeflediği; öğrenmeyi, bağımsızlığı ve yaratıcılığı teşvik eden eğlenceli programı, 7 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olan ikinci yarıyılda da tüm hızıyla devam edecek. 

Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A 

Telefon: 0 286 217 73 11

Facebook/Instagram: cocukkulturevi

Twitter/YouTube: CocukKulturEvi