Seralarımız Rengarenk

Seralarımız Rengarenk

Kentin yeşil alanlarında gerçekleştirilen çiçeklendirme ve peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkiler, Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yetiştiriliyor.

Kentin renkli ve estetik bir görünüm kazanması için önemli bir çalışma olan peyzaj faaliyetlerini aralıksız sürdüren Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentin yeşil alanlarındaki peyzaj çalışmalarında kullanmak amacıyla yürütülen bitki yetiştirme çalışmalarına devam ediyor.

Bitki yetiştirme çalışmaları kapsamında ekipler, Hayrettin Karaca Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkı başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarından elde edilen bitkisel materyalleri sera ortamında çeliklere dönüştürerek, köklendirme kasalarına dikimlerini yapıyor. Köklendirme kasalarında kök salan çelikler, saksılara alınarak geliştirme serasına aktarılıyor. Geliştirme seralarındaki bitkiler, dikim için gerekli büyüklüğe eriştiğinde ise kent genelinde bulunan yeşil alanlarda peyzaj çalışmalarında kullanılıyor.