Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Soma'da Hayatını Kaybeden Maden İşçilerimiz İçin Anma Mesajı

Hepimizin acı bir şekilde hatırladığı, unutmanın mümkün olmadığı ve hatta hiç unutulmaması gereken tarihlerden biridir bizim için 13 Mayıs 2014. O tarihte, Manisa Soma’da yaşanan maden faciasında tam 301 madencimizi kaybetmiştik. Ateşin yalnızca düştüğü yeri yakmadığı, hepimizi kahreden ve aynı zamanda öfkelendiren bu büyük facia ile insan hayatının bağlı olduğu iş güvenliği konusunu yeniden sorgulamıştık.

Bilindiği üzere madencilik, dünyanın en eski ve en zorlu mesleklerinden biridir. Bu mesleğin ağır yükü, zorluğu, tehlikesi ancak ve ancak çok sıkı iş güvenliği tedbirleriyle omuzlanabilir. Bu anlamda madencilerimizin can güvenliğinin sağlanması hususu, çok ama çok önemlidir.

Bir daha böylesi acılar yaşamama temennisi ile tam 9 yıl önce Soma maden faciasında kaybettiğimiz tüm emekçi kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor; ailelerine, yakınlarına, sevenlerine sabırlar diliyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı