T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı


-
+
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı


Her şey karanlık, belirsiz, hiç umut ışığı yokmuş gibi ağır ve kasvetli bir süreçte bir gemi yanaştı Samsun limanına tam 104 yıl önce. Güvertesinde Mustafa Kemal, güvertesinde egemenlik ve bağımsızlık ateşiyle… Ulu Önder’in “Doğum günüm” diye bahsettiği 19 Mayıs 1919; savaşlardan, işgallerden yorgun düşen milletin umutlarını yeşerten gün oldu.

Milli egemenlik bilinciyle verilen kurtuluş mücadelesinin başlangıcı olan bu tarih; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, yanı sıra yüreğinde eşsiz bir vatan sevgisi taşıyan bu milletin aziz yurttaşlarının azmi ve emekleri sayesinde zaferle, hürriyetle taçlandı.

Samsun’dan başlayıp tüm yurda yayılan bağımsızlık ve milli egemenlik ateşinin sonsuz bekçileri elbette gençlerden başkası olamazdı. Ulu Önder bunu da görmüş, “Tüm ümidim gençliktedir” demişti. Dolayısıyla bu kıymetli tarihi, gençlere armağan etmişti.

İnsanın dinç bir beden ve zihinle pek çok şeye muktedir olduğu zaman dilimidir gençlik. Hele söz konusu vatansa; o vatanı çağdaşlıkla, bilimle, sanatla, sporla, üretimle kalkındıracak olan gençlerdir. Geçmişten günümüze, bugünden geleceğe gençlik; Atatürk ilke ve inkılaplarını, insan haklarına saygıyı, gelişmişliği, çağdaşlığı, aydınlığı, hürriyeti, 19 Mayıs’ı kendine rehber edinmelidir. Bu değerli rehberlerin ışığında; kendilerini geliştirebilecekleri, özgürce ifade edebilecekleri, her alanda fırsat eşitliğinden yararlanabilecekleri, en önemlisi de geleceğe güvenle bakabilecekleri bir ortam yaratıldığında gençlerimizin büyük ve kıymetli işler başaracağına güvenim sonsuzdur.

Milli egemenlik ve bağımsızlık ülküsüyle Samsun’dan başlayan kurtuluş mücadelesinin 104. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor; gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.


Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı