T.C. Çanakkale Belediyesi

Kentin Her Noktasında 19 Mayıs Coşkusu Yaşandı


-
+
Kentin Her Noktasında 19 Mayıs Coşkusu Yaşandı


19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çanakkale'de gün boyu süren çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çanakkale Belediyesinin kentin farklı noktalarında gerçekleştirdiği 19 Mayıs etkinlikleri de kentlilerden büyük beğeni topladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamındaki etkinlikler, sabah saatlerinde gerçekleşen resmi tören programı ile başladı. Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Hande Keskin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, sivil ve askeri protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ile kentliler katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam ederken, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından çelenk sunma töreni sona erdi.

Çelenk törenin ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında Bayrak Yürüyüşü gerçekleştirildi. Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, sivil ve asgari protokol üyeleri, öğrenciler ve kentlilerin katılımı ile Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, İnönü Caddesi üzerinden devam ederken, Kordonboyunda bulunan Troia Atı önünde sona erdi.

Yürüyüşün ardından Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında halk oyunları, jimnastik ve güreş gösterileri ile devam eden resmi tören programı, kordonboyunda kurulan stantların gezilmesi ile son buldu.

Spor Etkinlikleri Kutlamalara Renk Kattı

Çanakkale Belediyesi tarafından Barış Kordonu'nda düzenlenen ve gün boyu süren etkinlikler bayram coşkusuna ayrı bir renk kattı. Barış Kordonu'nda gün boyu yoga, step, pilates ve zumba etkinliklerinin yanı sıra, aerobik, voleybol, mini futbol, satranç turnuvası, mangala turnuvası, masa tenisi turnuvası, paten, kay-kay, bmx bisiklet, Çanakkale Bisiklet Platformu etkinlikleri de gerçekleşti. Çok sayıda kentli etkinliklere katılarak, bayram coşkusuna ortak oldu.

Öte yandan, 20 Mayıs Cumartesi günü de 17 Burda AVM'de düzenlenen ve Çanakkale Belediyesinin de katkı verdiği spor etkinlikleri kapsamında masa tenisi, zumba, step, pilates etkinliklerine katılım yoğun olurken, Çanakkale Belediyespor Kulübü Ayşegül Ay ve Sporcuları Jimnastik Gösterisi de ilgiyle izlendi.

Özgürlük Parkı'ndan Pentagram Geçti…

Çanakkale Belediyesinin geleneksel hale gelen 19 Mayıs Gençlik Konserinin bu seneki konuğu ise ülkenin köklü rock müzik gruplarından biri olan Pentagram'dı. Özgürlük Parkı'nda sahne alan Pentagram'ın konserine binlerce kentli katıldı. Konsere eşi Hale Gökhan ile birlikte katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da ekibe teşekkürlerini sunarak, geleneksel Çanakkale seramiği takdim etti. Başkan Gökhan'ın rock müzik ile özdeşleşmiş olan el işareti ile konser alanını dolduran müzikseverleri selamlaması büyük alkış aldı.

Başkan Gökhan burada yaptığı konuşmasında, “Çanakkale'nin sevgili gençleri ve genç kalanları, öncelikle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Bu bayramda sizlere layık bir konser düzenlemek istedik ve bu doğrultuda değerli dostlarımızı sizlerle buluşturduk. Bunu bir bayram hediyesi olarak kabul edin. Bugünü kutluyoruz, eğleniyoruz; Mustafa Kemal Atatürk sayesinde. Bu ülkenin kurtuluşu için canlarını seve seve vermiş şehitlerimiz ve Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tam karşınızda başladı bu savaş. Kurtuluş Savaşı, karşıda Çanakkale Savaşları ile başladı. Daha sonra Samsun, kongreler ve sonrasında da bağımsızlığımızı kazandık. Ve özgür bir ülkede yaşıyoruz. Bunun için Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Öte yandan, Atatürk dünyada olmayan başka bir şey daha yaptı. 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını çocuklarımıza, 19 Mayıs Samsun'a çıkışını da siz gençlere armağan etti. Çünkü bu ülkenin geleceğini sizlerde gördü. Gençler bu ülkeyi ileriye götürecek. Sizlerin çabaları, bilime, eğitime vereceğiniz destekler ülkemizin kalkınmasına fırsat verecek diye düşündü. Akıllı adamdı, bilim adamıydı Atatürk. Onun için bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti” dedi.

Yaklaşık iki saat süren konser boyunca Pentagram, geçmişten günümüze sevilen şarkılarını alanı dolduran binlerce kentli ile birlikte seslendirdi. 19 Mayıs coşkusuna renk katan konser, büyük beğeni aldı.

'Gençlik Günleri' Kapsamında da Tiyatrolar Düzenlendi

Çanakkale Belediyesinin Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği tiyatro gösterileri de ilgi gördü. Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu (ÇBTT) tarafından gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 18 Mayıs 2023 Perşembe günü Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde “Okullu Us'lu” oyunu, 19 Mayıs Cuma günü de Erkan Yavuz Deneysel Sanat Atölyesinde Gençlerle Doğaçlama Atölyesi ve Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde Bir Delinin Hatıra Defteri isimli tiyatro oyunu sahnelendi.