T.C. Çanakkale Belediyesi

Çocuk Kültür Evi 2022-2023 Dönemini Tamamladı


-
+
Çocuk Kültür Evi 2022-2023 Dönemini Tamamladı


Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, 18 Ekim 2022 tarihinde başlattığı 2022-2023 dönemi programını tamamladı. Atölye programlarının yanında etkinlikleriyle de çocuklara yıl boyu katılabilecekleri renkli bir program sunan Çocuk Kültür Evi, 2022-2023 dönemi itibariyle 2562 üye sayısına ulaştı.

Çocuk Kültür Evi 2022-203 dönemi programını, farklı yaş gruplarına yönelik olarak hazırladığı robotik/kodlama, akıl oyunları, neşeli İngilizce, sanat, ekoloji, satranç, öykülerle felsefe, modern dans, ritim ve orkestra branşlarında grup atölyeleri; piyano, keman, gitar, yan flüt ve ukulele enstrümanlarında bireysel çalgı atölyeleriyle sürdürdü. Çocukları çok yönlü olarak desteklemeyi hedefleyen Kültür Evi, etkinlik programlarını ise “Evde Yazar Sohbetleri”, “Sanatçı Buluşmaları”, “Film Günleri” ve “Okul Buluşmaları” başlıklarıyla yürüttü. 

Çevrim içi olarak düzenlenen “Evde Yazar Sohbetleri” etkinliği kapsamında sevilen çocuk edebiyatı yazarlarının Çocuk Kültür Evi üyeleri ve takipçileri için özel olarak hazırladıkları sohbetler Çocuk Kültür Evi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıma sunuldu. Etkinlik kapsamında çocuklar; kasım ayında çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Irmak Zileli,  aralık ayında çocuk edebiyatının genç kalemlerinden Melis Sena Yılmaz, ocak ayında çocuklar için yazdığı mizah dolu kitaplarıyla tanınan ödüllü yazar Kaan Elbingil, şubat ayında hem yetişkinler hem de çocuklar için eserler veren Çiğdem Sezer, mart ayında ödüllü yazar ve şair Yeşim Saygın, nisan ayında çağdaş edebiyatımızın önemli öykücülerinden Behçet Çelik, mayıs ayında ise çağdaş İtalyan edebiyatının ödüllü yazarlarından Luigi Ballerini gibi çok sevilen çocuk edebiyatı yazarıyla buluştu. Günışığı kitaplığı işbirliğiyle gerçekleştirilen sohbetler kapsamında, Çocuk Kültür Evi atölyelerine devam eden tüm çocuklara konuk yazarların kitapları hediye edildi. 

“Sanatçı Buluşmaları” etkinliği kapsamında ise çocuklar, çeşitli disiplinlerden sanatçılarla Çocuk Kültür Evi’nde bir araya gelerek farklı sanat alanlarıyla ilgili bilgi ve deneyim edinme fırsatı buldular. Kasım ayında tiyatro sanatçısı Hakan Polacanlı, aralık ayında müzisyen ve luthier Ceyhun Demir, ocak ayında minyatür, seramik ve baskı sanatçısı Göksel Sevim, mart ayında Karagöz oyuncusu Hasan İlker Yıldırım, nisan ayında flüt sanatçısı Can Emre Akay, mayıs ayında ise müzisyen Çiğdem Ergun Güvenç ile bir araya gelen çocukların etkinliklere ilgisi görülmeye değerdi.

Çocuk Kültür Evi’nin bir diğer etkinliği olan ve dönem boyunca her hafta cuma günü gerçekleştirilen “Film Günleri” etkinliği kapsamında 8 yaş ve üzeri çocuklarla nitelikli çocuk filmleri izlenip ardından bir film okuma atölyesi gerçekleştirildi. Okullardan gelen talepler üzerine programlanan “Okul Buluşmaları” etkinliği kapsamında ise konuk okul öğrencileriyle çeşitli atölyeler ve etkinlik programları gerçekleştirildi.

Çocuk Kültür Evi’nin 4000’nin üzerine kitap ve görsel-işitsel materyal kapasitesine sahip olan kütüphanesi, sezon boyunca çocuklar tarafından aktif olarak kullanıldı ve kütüphanede günlük kullanımın dışında yürütülen ödünç kitap sistemi kapsamında Ekim 2022-Mayıs 2023 tarihleri arasında toplam 2129 ödünç kitap işlemi gerçekleşti. 

Kültür Evi’nin neşeli, yaratıcı ve renkli içerikleriyle çocukları çok yönlü olarak desteklemeyi hedeflediği; öğrenmeyi, bağımsızlığı ve yaratıcılığı teşvik eden eğlenceli programı, 27 Mayıs 2023 tarihinde atölye katılımcısı çocuklara Çocuk Kültür Evi eğitmenleri ve koordinatör Evren Aldoğan tarafından katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi. 


Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A 

Telefon: 0 286 217 73 11