T.C. Çanakkale Belediyesi

Çanakkale Belediyesi Liselerarası Popüler Müzik Yarışması 17. Kez Gerçekleşti


-
+
Çanakkale Belediyesi Liselerarası Popüler Müzik Yarışması 17. Kez Gerçekleşti


Çanakkale Belediyesi tarafından uzun yıllardır düzenlenen Liselerarası Popüler Müzik Yarışması 17. yılını geride bıraktı. Büyük ilgi gören yarışma 3 Haziran 2023 Cumartesi günü Özgürlük Parkı'nda gerçekleşti.

Yarışmaya İstek 1915 Çanakkale Okullarından İstek Band, Özel Çanakkale Kampüs Koleji Fen ve Anadolu Lisesinden Siren, Ali Haydar Önder Anadolu Lisesinden Haydari, İbrahim Bodur Anadolu Lisesinden Etiket, Gelibolu Anadolu Lisesinden Galaksi, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesinden Hayal, Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsünden Feveran ve Merkez Çanakkale Anadolu Lisesinden Transpoze isimli gruplar katılım gösterdi. Yarışmanın jüri koltuğunda bu sene Çanakkale Belediyesi THM ve TSM Korolarının şefleri İftihar Vanlı ve Aydın Tekindor, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Begüm Aytemur, ÇOMÜ Devlet Konservatuarından Dr. Öğr. Üyesi Koray Ay, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerinden Özgür Aktaş, kentimizdeki başarılı müzisyenlerden Ufuk Özcan Karabacak ve sevilen müzisyen Evrencan Gündüz vardı.  

Program motivasyon kahvaltısı ile başlayarak grupların sahne provaları ile devam etti. Saat 20:30'da başlayan yarışmada her grup bir yerli bir yabancı olmak üzere 2 şarkı seslendirdi. Öğrencilerin başarılı performanslarının ardından Evrencan Gündüz sahne alarak izleyenlere muhteşem bir konser sundu. 

Yarışmacı okullardan Merkez Çanakkale Anadolu Lisesi Çanakkale Belediyesi Özel Ödülü, İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ise Jüri özel ödülüne layık görüldü.

Yarışma üçüncüsü Gelibolu Anadolu Lisesi, ikincisi Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi olurken Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü yarışma birincisi oldu. 

Jüri üyelerinin derece alan okullara ödül plaketlerini takdim etmesi ile gece son buldu.