15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü Gerçekleştirildi…

15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü Gerçekleştirildi…


-
+
15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü Gerçekleştirildi…


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale'de de bir dizi etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşüne; Çanakkale Belediye Başkan Vekili Bülent Şarlan’ın yanı sıra Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Muharrem Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Erol Günaydın, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale il Başkanı Gökhan Uz, İl Müdürleri, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, 25 milli sporcunun 2 bin 500 metrelik mesafeyi, “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla koşacağı Sancak Koşusu'nun startı verildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan ve  İskele Meydanı'nda son bulan Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüş sırasında Türk Bayrakları ile yürüyen kentlilere kordon boyunda tekneler de denizden eşlik etti. Belediye Başkan Vekili Bülent Şarlan, yürüyüşün ardından İskele Meydanı'nda Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen lokma dağıtımına katılarak vatandaşlar ile bir araya geldi. 

 Program, İskele Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler ile gece boyu devam etti.