Otobüs Hatları Arasında Ücretsiz ve İndirimli Aktarmaya İlişkin Bilgilendirme

Otobüs Hatları Arasında Ücretsiz ve İndirimli Aktarmaya İlişkin Bilgilendirme


-
+


Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kent içi toplu ulaşımda hemşehrilerimizin ulaşım maliyetlerini düşürmek amacı ile hayata geçirdiği “Ücretsiz ve İndirimli Aktarma Sistemi” uygulanmaya devam ediyor.  

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Müdürlüğünce uygulanan “Ücretsiz ve İndirimli Aktarma Sistemi” kapsamında;

Otobüs hatları arasında belirli süreler dahilinde otomatik aktarma yapılmaktadır. Aktarma sistemi indirimli veya ücretsiz transfer olanakları sunarak, yolcuların ulaşım maliyetlerini düşürmektedir.

* İlk 5. dakikadan sonraki 6 ile 20 dakikalar arasında ücretsiz otomatik aktarma işlemi yapılmaktadır. Aktarma İşlemlerinde ilk 5 dakika hiçbir şekilde aktarma yapılmamaktadır.

*20 ile 30. dakika arasında sistem; normal hat tarifesinden %50 indirimli ücret alarak aktarma yapmaktadır. 

*Öğrenci kartlarında ise kullanıcı otobüste kendisinden başka bir kişi için kartı 2. defa kullandığında, sistem kartı tam biniş olarak görüldüğü için aktarma hakkı olmayacaktır.

*Güzelyalı hattından diğer hatlara ve Ç9 hattından diğer hatlara ilk 5 dakika koruma süresinden sonra 5 ile 50. dakika arasında ücretsiz aktarma yapılmaktadır.

*Aynı hatlarda ve aynı hatların ekspres hatlarında aktarma işlemi yapılamamaktadır. (Örn: Ç1/Ç1-Ç3-Ç3 Ekspres gibi)

Aktarma işlemine araç şoförleri hiçbir şekilde müdahalede bulunamaz, sistem otomatik olarak aktarma yapmaktadır.

“Ücretsiz ve İndirimli Aktarma Sistemi” hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen hemşehrilerimiz, ulasim.canakkale.bel.tr adresini ziyaret edebilir, 444 17 17-5841 hattımızı arayabilir.