Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nin çalışmaları; 2013 yılında temelleri atılan proje ile başladı. 65 yaş ve üzeri kıdemli hemşerilerimizin sosyal, sağlık, ekonomik sorunlarının tespiti amacıyla Çanakkale Yaşlı Atlası oluşturuldu. Elde edilen veriler ışığında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle 2013 yılında Altın Yıllar Yaşam Merkezi Projesi’nin altyapısı oluşturuldu ve geçici olarak kullanılan binada atölyelerde sosyal ve kültürel pek çok hizmet verilmeye başlandı, 6 aylık proje sürecinden sonra Çanakkale Belediyesi’nin finansörlüğünde çalışmalarına devam eden Altın Yıllar Yaşam Merkezi 2015 yılı Ekim ayında yeni binası ile kıdemli kentlilerin tüm ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde tasarlanarak kullanımına sunuldu.
Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde sosyal, kültürel, fiziksel, bilişsel ve psikolojik aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alanlar oluşturuldu ve bu aktiviteler, uzman personeller eşliğinde gerçekleştiriliyor.
Kentimizin, ülkeye örnek bu projesinde kıdemli kentlilerimiz, resim ve el sanatları atölyesinde el becerilerini geliştirme, yeteneklerini keşfetme imkânı buluyor. Hem çalışmaları hem de konserleri oldukça keyifli geçen Demli Sesler Korosu da Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nin bir parçası ve gerek koro gerekse diğer müzik çalışmaları için merkezde müzik odası da bulunuyor. Merkez kullanıcıları, satranç, su doku, briç gibi zeka oyunlarından da büyük keyif alırken, spor, nefes egzersizleri ve denge-yürüme çalışmaları için özel hazırlanan spor odalarında da fiziksel aktivitelerden yararlanıyorlar. Tiyatro ve edebi okumalarla sanatsal yönlerini geliştiriyorlar. Doğaya yeniden can verdikleri taş tasarım atölyesinde eşsiz ürünlerini üretiyorlar. Halk Dansları atölyesinde yöresel halk oyunlarını öğrenirken, fotoğrafçılık atölyesinde çektikleri fotoğrafların basımını gerçekleştiriyorlar. Parça parça kumaşları birleştirip, bir araya getirdikleri ürünler de kırkyama atölyesini süslüyor. Bilgisayar atölyesinde, teknolojiyle tanışan ve kendilerini geliştiren kentlilerimiz için Merkezde, iş ve uğraşı terapisi, kişisel gelişim çalışması, anı paylaşımı, bireysel psikolojik destek ve danışmanlık gibi hizmetler de veriliyor. Deneyim aktarımlarını sağlamak adına okuma-yazma kursu, file örme ve İngilizce atölyesinde ise merkez katılımcıları birbirlerine deneyimlerini aktarıyorlar. Merkezde kuşaklar arası etkileşim ve iletişimi desteklemek adına masal günleri etkinlikleri gerçekleştiriliyor ve yanı sıra her ay alanında uzman kişiler tarafından bilgilendirme toplantıları da düzenleniyor. Her yıl geleneksel hale gelen satranç turnuvası da satranç severleri bekliyor.
Merkezde sağlık odası, ibadetlerini rahat bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için mescit bulunuyor.
İletişim bilgilerimiz: Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Altın Yıllar Yaşam Merkezi
Barbaros Mahallesi Lozan Caddesi No: 10
Tel: (0286) 218 34 15