Sayfa yükleniyor

Kültürel ve Sosyal Mekanlar

Çanakkale Belediyesi Yazar Ve Sanatçı Evi


Adres:
 
İsmetpaşa,Mh. Hasan Mevsuf Sk. No:39, 17000 Merkez/Çanakkale
 
Telefon:
 
0 286 214 34 84
 
Görevli Personel:

Bülent Yılmaz – Büro Personeli
Murat Anıl – Büro Personeli

 

Bina Hakkında:
 
Atıl durumda olan Çanakkale'nin eski Rum evlerinden biri olan iki katlı bina, Çanakkale Belediyesi tarafından Yazar ve Sanatçı Evi olarak değerlendirilmiştir. Bina yapısı korunmaya devam eden Yazar ve Sanatçı Evi'nin üst katı genellikle sergileme ve sanat kurslarına ayırılmıştır. Alt katta ise; giriş bölümünde bekleme alanı ile personele ait masalar bulunmaktadır. 


Ne Zamandır Hizmet Veriyor?

2006 yılında Tarihi Rum Evi Çanakkale Belediyesi tarafından alınarak Yazar ve Sanatçı Evi haline getirilmiştir.


Faaliyetleri Nelerdir?

Yazar ve Sanatçı Evi; Görsel Sanatlar, Plastik Sanatlar ve Geleneksel Türk El Sanatları konularında sergi, konferans, açık oturum, film atölyesi, kurs çalışmaları vb. düzenleme yolu ile sanatsal atölyeler ile kent halkının kültürünü geliştirmek, güzel sanatlara olan ilgisini arttırmak, bu alanda çalışan usta ve amatör sanatçılarımıza imkân sağlamaktadır. Aynı zamanda yerel sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan sergileri de kentli ile buluşturmaktadır.

 

Ne Zaman-Nasıl Ziyaret Edilebilir?

 Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma: 09.00-21.00

 Cumartesi: 09.00-18.00

 Yazar ve Sanatçı Evi; pazar ve pazartesi günleri haricinde belirtilen saatlerde ücretsiz olarak ziyaret edilebilmekte ve bu saatlerde veya dışında; ilgilenen herkes duyurulan etkinliklere yine ücretsiz olarak katılabilmektedir.