Can Dostlar İçin Çalışmalar Sürüyor

Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde sokakta yaşayan can dostlar için gerçekleştirdikleri çalışmaları mayıs ayı boyunca da aralıksız olarak sürdürdü.

Veteriner İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, mayıs ayı boyunca 195 kedi ve 51 köpeğin kısırlaştırma operasyonu tamamlandı. Uzman ekiplerce alınan kedi ve köpekler kısırlaştırma işlemlerinin ardından gerekli sağlık kontrollerinden geçirilirken, 5199 Sayılı Kanun kapsamında gerçekleştirilen tedavilerinin ardından can dostlar, alındıkları bölgelere geri bırakıldı.

Can Dostlar Yeni Yuvalarına Kavuşuyor

Yürütülen çalışmalar kapsamında can dostlarımız, belediyemiz ve kentlilerimizin de duyarlılıkları sayesinde yeni yuvalarına kavuşmaya devam ediyor. Sahiplendirme çalışmaları doğrultusunda yine mayıs ayında 12 köpek ve 11 kedi de yeni yuvasına kavuştu.

02.06.2023 12:09