Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi'nin İlk Çalıştayı için Sertifika Töreni Gerçekleştirildi…


Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi'nin İlk Çalıştayı için Sertifika Töreni Gerçekleştirildi…

Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Güzel Sanatlar Fakültesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirilen “Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Açık Alan Kimliklendirme” Çalışması kapsamında hayata geçirilen “Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi”nin  20-30 Kasım 2023 tarihleri arasında yürütülen ve projenin 15 modülünün tamamlanacağı ilk çalıştay için sertifika töreni gerçekleştirildi.

Proje paydaşlarını temsilen Kaleseramik Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Soysal, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Z. Özleyiş Çetin, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Danışmanı Öğr. Gör İlker Gülcemal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve ÇASEM Müdürü Prof. Dr. Yeşim Zümrüt'ün katıldığı tören Çanakkale Seramik Kalebodur Çan Fabrikası atölyelerinde gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Z. Özleyiş Çetin, Destek Hizmetleri Müdürü Meral Harput, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Albayrak, Kültür İşleri Müdürü Özlem Eryiğit, Kültür İşleri Koordinatörü Deniz Aslan ve Destek Hizmetleri Personeli Abdullah Bayrak'a, ayrıca Ürün Geliştirme Müdürü Erdal Demirci, Ürün Geliştirme Yöneticisi Elif Alptekin ve Kalebodur & Atölye Kale Yöneticisi Engin Çetin'e projeye sundukları katkılardan dolayı sertifika takdim edildi.

İlk çalıştaya öğrenceleri ile katılan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü öğretim üyesi Doç. Ayşe Balyemez'e, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Seramik Bölümü Öğr. Gör. Samet Aygün'e ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü Öğr. Gör. Berna Batur, Öğr. Gör. Şeyma Bil'e, Atölye Kale üyesi Yasin Şahin, Halil İbrahim Kara, Damla Sevgi, Minel Arı'ya ve 24 öğrenciye teşekkür belgeleri sunuldu.

Projenin Koordinatörü Prof. Dr. Yeşim Zümrüt'e, Akademik yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar, Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Tunç, Öğr. Gör. Dr. Devrim Dinç, Arş. Gör. Kaan Kaya'ya ve Seramik programı yüksek lisans öğrencisi projenin zeytin temalı tasarımının sahibi Sedef Aslan'a da belge takdimlerinin yapıldığı program kapsamında, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası Meydanında uygulanacak olan tasarımın ilk etap çalışmaları yerinde görülmüş oldu. Atölye Kale ve Ürge departmanlarının değerli katkıları ve sağladıkları sıcak çalışma ortamı ile üretilen mozaik çalışmalar, üç üniversitenin öğrencilerinin yüksek motivasyonu ve birlikte üretme noktasındaki uyumu takdir ve teşekkür ile karşılandı.

Fabrika atık malzemelerinin değerlendirmesinde, kamusal alanda sanatsal bir tasarım ortaya koyarak öncü bir ileri dönüşüm projesi olan ve aynı zamanda süreç boyunca farklı takvimlerde 4 grup halinde 96 tasarımcının katılacağı bir eğitim projesi olma misyonunu da yüklenen  Seramik Mozaik Yüzey Kaplama Projesi çıktıları, Mayıs -Haziran aylarında uygulama alanında yerini alacak ve Temmuz ayı itibari ile Çanakkale halkı ile buluşacaktır.


29.11.2023 12:14