Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in Basından Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı Mesajı

Türk basınında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihi, ülkemiz basın ve medya çalışmaları adına önemli bir dönüm noktasıdır. Ancak günümüzde basın özgürlüğünü kısıtlayıcı, baskılayıcı tutum ve uygulamaları görmeye devam ediyoruz.

Demokrasinin en önemli göstergelerinden biri özgür basındır. Çünkü basın, halkın haber alma özgürlüğüne hizmet etmektedir.

24 Temmuz Basın Bayramı'nın gerçek bir bayram gibi kutlanması adına basın mensuplarımızın düşüncelerinden, yazdıklarından dolayı baskı ve haksızlıklara maruz bırakılmadıkları, şiddet görmedikleri ve hatta canlarından olmadıkları bir düzen diliyorum. Meslek ilkelerine bağlılıkla hem basın hem de halkın haber alma özgürlüğü için emek ortaya koyan tüm basın mensuplarımıza saygı ve selamlarımı iletiyorum.

Muharrem ERKEK
Belediye Başkanı