Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması Yıl Dönümü Mesajı

Büyük bir askeri başarı elde ederek Kurtuluş mücadelesini kazanan bir milletin, bu kazancı diplomatik başarıyla da taçlandırdığı tarihtir 24 Temmuz 1923.

Cumhuriyete giden aydınlık yolun en önemli dönemeçlerinden biridir Lozan.

Bağımsızlık ve egemenliğimizin dünyaya kabul ettirildiği, ulusal sınırlarımızın tanındığı Lozan Antlaşması, ülkemizin tapu senedidir.

Cumhuriyet ile aydınlanan çağdaş, laik ve demokratik hukuk devletinin kurulması yolunda önemli adımlardan olan Lozan Antlaşması'nın yıl dönümünü kutlarken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin ölümsüzleşen tüm kahramanlarını rahmet ve saygı ile anıyorum.

Muharrem ERKEK

23.07.2024 10:06