Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kentte Festival Coşkusu Devam Ediyor


Kentte Festival Coşkusu Devam Ediyor

Konserden tiyatroya, söyleşiden sergiye, spordan çocuk etkinliklerine kadar dolu dolu bir içerikle devam eden 61. Uluslararası Troia Festivali'nin üçüncü günü de çok renkli geçti.

Gülsin Onay'dan Unutulmaz Konser

Hemşehrilerimizin de büyük ilgiyle takip ettiği 61. Uluslararası Troia Festivali'nin üçüncü gün etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Çimenlik Kalesi'nin tarihi atmosferinde unutulmaz bir konser verdi. Konseri, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, kardeş kentlerden gelen heyetler ve çok sayıda hemşehrimiz ile izleyen Belediye Başkanı Muharrem Erkek, büyük alkış alan konser sonunda sanatçı Gülsin Onay'a teşekkürlerini ileterek seramik takdiminde bulundu.

Feryal Öney'den Keyifli Konser

Festival etkinlikleri kapsamında kentte ağırladığımız bir diğer sanatçı da Feryal Öney'di. Özgürlük Parkı'nın eşsiz ortamında sahne alan Öney'in şarkıları ve türkülerine hemşehrilerimiz de danslarla eşlik etti. Büyük alkış alan konser sonunda Öney'e Çanakkale'nin ve festivalin simgelerinden olan seramik takdiminde bulunuldu.

Ankara Sanat Tiyatrosunun Oyunu Beğeni Topladı

61. Uluslararası Troia Festivali kapsamında Ankara Sanat Tiyatrosu da 11 Ağustos Pazar günü tiyatroseverler ile bir araya geldi. Ekip, Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahneledikleri “Heccav Yahut Şair Eşref'in Esrarengiz Macerası” isimli oyunlarıyla büyük alkış topladı.

Barış Kafe Akşamları Çok Renkli

Festivalin renkli mekanlarından olan Barış Kafe'de de Boğazın Efeleri sergiledikleri halk dansları gösterisiyle ilgiyle izlenirken, Emrullah Katırcıoğlu Orkestrasının konseri de hemşehrilerimize keyifli bir akşam yaşattı.

Minikler için Büyük Eğlence…

61. Uluslararası Troia Festivali programında yer alan Halk Bahçesi'ndeki çocuk etkinlikleri de 11 Ağustos Pazar günü miniklerden ve ailelerinden büyük ilgi gördü. Belediye Meclis Üyelerinin de ziyaret ederek çocukların mutluluğunu paylaştığı çocuk etkinlikleri, 12 Ağustos Pazartesi günü de Barış Kordonunda (Marina Restaurant Yanı) çocuklarımızla buluşacak. Öte yandan Halk Bahçesi'ndeki el emeği stantları da 13 Ağustos tarihine kadar Halk Bahçesi'nde açık olacak.

Kentin Her Noktasında Spor Yapıyoruz

Festivalin renkli ve ilgiyle takip edilen programları arasında yer alan spor etkinlikleri de tüm hızıyla sürüyor. Üçüncü gün programı kapsamında Marina Yüzer İskele-Golf Aile Çay Bahçesi arasında gerçekleşen Açıksu Yüzme Yarışması, beğeniyle takip edildi. Yarışların sonunda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Festivalin üçüncü gün etkinlikleri kapsamında Halk Bahçesinde Ayurveda ile Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırları, Özgürlük Parkında ise Yin Yoga ve Ses Yolculuğu etkinlikleri hemşehrilerimiz ile buluştu.

Öte yandan, 11 Ağustos Pazar günü itibariyle başlayan ve coşkulu karşılaşmaların yaşandığı 3x3 Streetball Turnuvası da 16 Ağustos tarihine kadar 19.00-00.00 saatleri arasında Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında gerçekleşecek.



12.08.2024 14:49