Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Festivalin Renkli Etkinlikleri Beğeni Topluyor


Festivalin Renkli Etkinlikleri Beğeni Topluyor

61. Uluslararası Troia Festivali'nin dördüncü günü de hemşehrilerimizin yoğun katılım sağladığı çeşitli etkinliklerle geride kaldı.

Çimenlik Kalesi'nden Caz Ezgileri Yükseldi

Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Uluslararası Troia Festivali etkinlikleri, kentte coşkuyla devam ederken festivalin dördüncü gününde Çimenlik Kalesi'nde sahne alan Mats Eilertsen Trio, müzikseverlere keyifli bir dinleti sundu. Norveç'in başarılı caz üçlüsü Mats Eilertsen Trio üyelerine konser sonunda teşekkür eden Belediye Meclis Üyesi Egemen Ergun, seramik takdiminde bulundu.

Efsane Grup Özgürlük Parkı'ndaydı

Türk rock müziğinin efsane gruplarından Bulutsuzluk Özlemi ise 12 Ağustos Pazartesi akşamı Özgürlük Parkı'nda sevenleriyle buluştu. Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ile CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan'ın da katıldığı konserde grup, sevilen şarkılarını Özgürlük Parkı'nın keyifli ortamında seslendirdi. Büyük alkış alan etkinlik sonunda Belediye Başkanı Muharrem Erkek, ekip adına Bulutsuzluk Özlemi'nin solisti Nejat Yavaşoğullarına konser için teşekkür ederek seramik takdim etti.

Yedi Kocalı Hürmüz Yeniden Sahnede

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğunun en sevilen oyunlarından biri olan Yedi Kocalı Hürmüz, festival etkinlikleri kapsamında bir kez daha perdelerini açtı. 12 Ağustos Pazartesi günü Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun, bir kez daha büyük alkış aldı.

Barış Kafe'de Festival Keyfi

Festivalin dördüncü gün etkinlikleri kapsamında Barış Kafe'de de Klasik Dans Gösterisi ile Grup Lacivert'in konseri hemşehrilerimiz tarafından ilgiyle izlendi. Konser sonrasında Belediye Meclis Üyesi Simge Kutlu, Grup Lacivert'e seramik takdiminde bulundu.

Emre Kongar'ı Halk Bahçesi'nde Ağırladık

Festivalin dikkat çeken etkinliklerinden biri olan Prof. Dr. Emre Kongar'ın söyleşi de yoğun bir katılımla Halk Bahçesi'nde gerçekleşti. “Savaşla Kazanılan Cumhuriyet'te Toplumsal Barış” başlıklı söyleşisinde Çanakkale ve ülkemizin tarihsel gelişmelerini günümüz olaylarıyla harmanlayarak anlatımlarda bulunan Kongar'ın söyleşisi büyük alkış aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Av. Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı etkinlikte Belediye Başkanı Muharrem Erkek, keyifli söyleşi için Prof. Dr. Emre Kongar'a teşekkürlerini ileterek çiçek takdiminde bulundu.

Çocuk Etkinlikleri Barış Kordonu'ndaydı

Festival kapsamında, 12 Ağustos Pazartesi günü Barış Kordonunda gerçekleşen çocuk etkinlikleri de büyük ilgi gördü. Yüz Boyama, Maskotlar, Palyaçolar, Tahta Bacak gibi çeşitli aktivite ve eğlencelerin düzenlendiği Barış Kordonu'nda çocukların neşesi de görülmeye değerdi.

Festival kapsamında gerçekleşen bir başka etkinlik de “Barışa Kanat Olmak” isimli atölyeydi. Belediye Meclis Üyesi ve Psikodramatist Nigar Etizer Karacık tarafından Çanakkale Seramik Müzesi'nde gerçekleştirilen sosyo-drama yaşantı grubu etkinliği de hemşehrilerimiz tarafından ilgiyle takip edildi.

“Bahçe” Sergisinin Açılışı Gerçekleşti

Festival kapsamında yer alan etkinliklerden olan “Bahçe” sergisinin açılış töreni de 12 Ağustos Pazartesi günü Çanakkale Belediyesi Troia Sergi Salonunda gerçekleşti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Evren Karayel Gökkaya, Dr. Öğr. Üyesi Mert Yavaşca, Arş. Gör. Ayşe Ekici, Eskişehir Anadolu Üniversitesinden Prof. Zeliha Akçaoğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Prof. F. Deniz Korkmaz, Bursa Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. İsmail Tetikçi, İstanbul Kültür Üniversitesinden Doç. Dr. Reyhan Uludağ Eraslan, Çanakkale'den Öner Gökkaya ve Gökçe Kınay Karpuzoğlu ile İstanbul'dan Giray İlker Başaran'ın eserleri ile katkı verdiği sergi büyük beğeni topladı. Açılış töreninde yer alan Belediye Başkan Yardımcısı Z. Özleyiş Çetin de emeklerinden dolayı teşekkürlerini sunduğu sergi ekibi adına Prof. Evren Karayel Gökkaya'ya seramik takdiminde bulundu. Bahçe Sergisi, 20 Ağustos tarihine kadar Çanakkale Belediyesi Troia Sergi Salonunda ziyaret edilebilir.



13.08.2024 15:15