Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Atık İlaçları Ayrı Topluyoruz, Doğamızı İyileştiriyoruz…


Atık İlaçları Ayrı Topluyoruz, Doğamızı İyileştiriyoruz…

Çanakkale Belediyesi tarafından atıkların ayrı toplanma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmaların kapsadığı atık ilaçların da ayrıştırılması ve ayrı toplanması, çevre ve halk sağlığı adına büyük önem taşıyor.

Çanakkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması amacıyla Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirilen “Atık İlaçların Ayrı Toplanması Projesi” çalışmalarına devam ederek evlerimizde oluşan atık ilaçları ayrı topluyor.

Atık İlaçlar Çöp Değildir…

Evlerde kullanılmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçların sokaklara atılmak yerine kent genelindeki 74 eczanede bulunan atık ilaç toplama kutularına bırakılması gerekiyor. Eczanelerde toplanan atık ilaçlar da Belediyemizce yetkili bertaraf tesislerine gönderiliyor.

Son bir örneği kentimiz Şefik İnan Caddesinde görülen ve atıkların ayrı toplanması kurallarına uyulmayıp yollara gelişigüzel olarak atılan atık ilaçlar, başta çocuklarımız olmak üzere herkes için tehlike oluşturuyor.

Bir atık ilaç kutusunun döngü içinde tekrar suya, havaya, toprağa geçerek bizlere ulaşmasının önüne geçilmesi, çevre ve halk sağlığının korunması için lütfen atık ilaçlarımızı eczanelerimizdeki atık ilaç kutularına atalım…


20.08.2024 14:21