Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in Sakarya Meydan Muharebesi'nin Yıl Dönümü Mesajı

Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” sözüyle tarihe geçen, Kurtuluş Mücadelesinin zaferine adım adım giden yolda bir başka destanın yazıldığı Sakarya Meydan Muharebesi, bir milletin azim ve kararlılığı ile neler başarabileceğinin de en güçlü örneklerinden biridir.

Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olan, 23 Ağustos 1921’de başlayarak 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi’nin yıl dönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.

Muharrem ERKEK

Çanakkale Belediye Başkanı