Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Milli egemenlik ve bağımsızlık için varını yoğunu ortaya koyma, kanının son damlasına kadar çarpışma cesaretini gösteren milletimizin kurtuluş mücadelesindeki eşsiz zaferinin 102. yıl dönümündeyiz.

1922 yılında işgalci güçlere karşı başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesindeki bu unutulmaz zafer, küllerinden yeniden doğacak millete egemenlik ve bağımsızlığı, aydınlığı, Cumhuriyeti, yepyeni ufukları da müjdelemiştir aynı zamanda. Yokluk ve acıyla dolu çetin mücadelelerin ulaştırdığı zaferle kurulan Cumhuriyetimiz, bu yüzden bizlerin en kıymetli hazinelerinden biridir. Atalarımızdan aldığımız bu kutsal emanet, gelecek nesillere bırakacağımız en temel mirastır.

Tam bağımsızlık inancı ile Anadolu’da destanlar yazan Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, milli mücadelenin tüm kahramanlarını minnet, rahmet ve saygıyla anıyor; milli egemenliğimizin, birlik ve beraberliğimizin daimî olması dileklerimle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

Muharrem ERKEK
Çanakkale Belediye Başkanı