Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı


Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Çanakkale'de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

30 Ağustos Zaferi'nin 102. yıl dönümü kapsamındaki etkinlikler, sabah saatlerinde çelenk töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törene Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ve Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün başta olmak üzere il protokolü, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri personel ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Çanakkale Valiliğinde gerçekleşen program kapsamında ise Çanakkale Valisi Ömer Toraman, bayram tebriklerini kabul ederken ardından Kordon Boyu'nda gerçekleşen kutlamalar başladı. Vali Ömer Toraman, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ile Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün'ün bayram kutlaması ile başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve şiir okumaları gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterisinin de sunulduğu programda geçit töreni de yapıldı. Buradaki programa hemşehrilerimizin de katılımı yüksek oldu.

Zafer için Yüzdüler

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması'nın da bu sene 37.'si gerçekleşti. Çanakkale Belediyesinin de destek verdiği ve uluslararası düzeyde çok sayıda kişinin katıldığı yüzme yarışı, Eceabat ile Çanakkale İskele Meydanı arasında yaklaşık 6,5 kilometrelik bir parkurda gerçekleşti. Heyecanlı yarışların ardından ödül töreni düzenlenirken Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün de dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Doğangün ayrıca, genel klasman ve yaş kategorilerinde büyük başarı elde eden Çanakkale Belediyespor sporcularını da tebrik etti.

Subay Orduevinde Kabul Töreni Düzenlendi

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Subay Orduevinde de kabul töreni gerçekleşti. Vali Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman ev sahipliğinde gerçekleşen programa 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Amfibi Kolordu Komutanı Tümamiral Serhat Sözbir, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, il protokolü, şehit aileleri ve yakınları, gazi ve gazi yakınları ile askeri personel ve aileleri katılım gösterdi. Programda marşlar eşliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları gerçekleşti.

Zafer Turu İlgi Gördü

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Çanakkale Belediyesinin destekleri ile Çanakkale Bisiklet Platformu tarafından düzenlenen zafer turu da ilgi gören etkinlikler arasındaydı. Golf Aile Çay Bahçesi önünde bisikletleriyle toplanan katılımcılar, pedalları Zafer Bayramının coşkusuyla çevirdi.

Ve Sahnede Kurtalan Ekspres…

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından Özgürlük Parkı'nda düzenlenen Kurtalan Ekspres konseri de çok sayıda hemşehrimizi bir araya getirdi. Anadolu rock müziğinin önemli temsilcilerinden olan Kurtalan Ekspres, sevilen şarkılarını dinleyicilerle birlikte seslendirerek bayram coşkusuna güzel bir renk kattı. Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün'ün de ekip üyelerine teşekkür ederek Çanakkale Seramiği takdiminde bulunduğu coşkulu konser, hep bir ağızdan söylenen marşlar ile son buldu.



31.08.2024 15:56