Yerel yönetimlerin yerel olanaklarla enerji üretmelerinin uluslararası bir katılımla tartışıldığı “Yerel Yönetimler ve Yerelden Enerji Yatırımları” konferansı 15 Haziran tarihinde Milas’ta gerçekleşti. Konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay da konuşmacı olarak katılarak, Çanakkale’deki çevre ve enerji yatırımlarına ilişkin bilgiler paylaştı.
RESCOOPEU Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği, Muğla Karia Enerji Kooperatifi ile Çanakkale Troya Çevre Derneği‘nin işbirliğinde düzenlenen ve Türkiye Belediyeler Birliği, Milas Belediyesi ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası‘nın destek verdiği konferans 15 Haziran’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün salonunda gerçekleşti. Konferansta yerel yönetimler ve kooperatifler aracılığıyla enerji üretimi, bu uygulamanın yurtdışındaki bazı örnekleri ile yenilenebilir enerjinin bölgesel kullanımı gibi konular ele alındı.
Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay da konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Çanakkale’de artan çevre tahribatından dolayı, termik santral ve fosil yakıt kullanımını azaltmak için güneş enerjisine yapılan yatırımlara değindi. Fosil yakıtlardan bağımsız temiz ve yerel enerji anlayışı ile yaşam alanlarını korumaya çalıştıklarını belirten Mutluay, Ocak ayında enerji üretimine başlayan GES Projesinin hem doğaya hem de belediye ekonomisine olumlu geri dönüşü bulunduğunu, önümüzdeki süreçte rüzgâr enerjisi projelerine ve yenilenebilir enerji kooperatiflerine yatırım yapılmasının planlandığını kaydetti.