Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Belediyemizce Yetiştirilen Ürünler Artık İyi Tarım Sertifikalı…


Belediyemizce Yetiştirilen Ürünler Artık İyi Tarım Sertifikalı…

Uzun bir süredir yerel tohumların korunması, üretimin teşvik edilmesi, üreticinin desteklenmesi ve tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için zirai çalışmalarını sürdüren Çanakkale Belediyesi tarafından yetiştirilen ve hasat olgunluğuna gelen ürünler, “İyi Tarım Sertifikası” almaya hak kazandı.

Özellikle son yıllarda küresel ölçekte yaşanan çevresel ve kimyasal kirlilik artışı ile birlikte bireylerin temiz ve güvenilir tarımsal gıdaya erişimleri de zorlaştı. Bu doğrultuda, özellikle tarımsal ürünlerin güvenliği ve güvenirliği açısından çeşitli uygulamalar ortaya konmaya başlandı. Bunlardan biri de tarladan sofraya gelene kadar tarımsal üretimin her aşamada kontrol edilerek temiz ve güvenilir olduğunun garanti altına alınmasını ve bu hususta üreticilere sertifika verilmesini sağlayan İyi Tarım Uygulamalarıdır.

Kentin bereketli topraklarındaki üretimin teşvik edilerek artırılması, yerel ve atalık tohumların korunması, gelecek nesillere aktarılması, üreticilerin teşvik edilerek desteklenmesi ve kentlinin sağlıklı gıdaya, temiz ve güvenilir tarımsal ürünlere ulaşabilmesi adına uzun bir süredir çalışmalarını yürüten Çanakkale Belediyesi de İyi Tarım Uygulamaları çerçevesindeki üretimlerine bir süre önce başladı.

Bu kapsamda yaklaşık 22 dekar alanda domates, biber, patlıcan, kabak, bal kabağı, mısır, kavun, karpuz, börülce, bamya, barbunya, fasülye, günebakan, susam, nohut ve Karakılçık buğdayının yetiştirilmesi sağlanırken; biber, domates, patlıcan, kabak, nohut ve buğday için İyi Tarım Sertifikası almaya hak kazanıldı. Diğer ürünler de hasat olgunluğuna eriştiklerinde başvuru işlemleri gerçekleştirilecek. Çanakkale Belediyesinin iyi tarım alanındaki uygulamaları kışlık sebzelerde de devam edecek olup, karnabahar, lahana, pırasa, kereviz, turp, pazı, ıspanak, marul, maydanoz, dereotu, tere, roka gibi ürünlerin ekimleri gerçekleştirilecek.

Kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik kalıntılar içermeyen, çevreyi kirletmeyen ve doğal dengeye zarar vermeden üretilen ürünlerin elde edebildiği İyi Tarım Sertifikalı ürünler ayrıca, kısa bir süre önce faaliyete başlayan Halkın Bakkalında da satışa sunulmaya başlandı.

Çanakkale Belediyesinin iyi tarım uygulamaları başta olmak üzere tarımsal üretim alanındaki çalışmaları devam edecek…




05.08.2020 16:37