Çanakkale Belediyesi, iyi tarım uygulamaları kapsamında gerçekleştirdiği tarımsal üretimine kışlık sebzeler ile devam ediyor.
Tarımsal üretim konusunda yaptığı örnek çalışmalar ile “İyi Tarım Uygulamaları” sertifikasını almayı başaran Çanakkale Belediyesi, bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmalarını kışlık sebze üretimi ile sürdürüyor.
Çanakkale Belediyesi, Çanakkale’nin markalaşmış yerel tarımsal ürünlerinin korunması amacı ile atalık tohumların gelecek nesillere aktarılması için gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra yazlık sebze üretiminin ardından kışlık sebze üretimine de başladı.
Kışlık sebze üretimi çalışmaları doğrultusunda, Esenler Mahallesi’nde bulunan 10 dekarlık arazi içerisine karnabahar, lahana, kereviz, pırasa, ıspanak, pazı, marul, turp, maydanoz, dereotu, roka, tere olmak üzere 12 çeşit ürünün ekimi gerçekleştirilerek üretime başlandı.