2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından dünyada otizm konusuna dikkat çekmek ve otizm ile ilgili sorunları çözüm bulmak amacıyla, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.
Otizm, doğuştan gelen veya yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkabilen nöro-gelişimsel farklılık olarak tabir edilmektedir. Genetik olduğu tahmin edilen otizmde; erken teşhis ile birlikte gelen doğru tedavi, terapi ve eğitsel süreçler büyük önem taşır. Özellikle ailelerin bu konuda eğitilmesi ve bilinçlenmeleri son derece önemlidir.
Kıymetli Hemşerilerim,
Otizm bir eksiklik değil bir farklılıktır!
Bizler de otizmli çocuklarımızın bu farklılıklarını öğrenmeli ve onlara hep birlikte sahip çıkmalıyız. Otizmli bireylerimizi ve ailelerini sevgi ve bilinçle kucaklamak, sosyal hayata karışmaları için onlara el uzatmak, önce onlar için sonra da bizlerin insani vicdan ve sorumlulukları açısından son derece kıymetlidir.
Otizmin toplumumuzda bilinirliğinin artması için hepimizin bu mücadeleye ortak olması gerektiğine inanıyor, tüm çocuklarımızın birbirinden eşsiz olduğu bilinciyle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde “otizm” için mavi bir ışık yakacağımız yarınlar diliyorum.
Saygılarımla.
Ülgür GÖKHAN
Belediye Başkanı