Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Hastanebayırı Şehitliği , Şehitler Abidesi ve Çanakkale'de Anma Programları Düzenlendi


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Hastanebayırı Şehitliği , Şehitler Abidesi ve Çanakkale'de Anma Programları Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen programlar kapsamında ilk olarak Hastanebayırı Şehitliği'nde bir  anma töreni gerçekleştirildi.
Törene Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit , Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat , İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman  ile askeri ve sivil protokol üyelerinin yanısıra kurum müdürleri ile  şehit ve gazi aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programı, törene katılan protokol üyelerinin şehit mezarlarına karanfil bırakmalarını takiben okunan duaların ardından sona erdi.
Hastanebayırı Şehitliğinde gerçekleştirilen programın ardından Tarihi Gelibolu Yarımadasında bulunan Şehitler Abidesi'nde düzenlenen anma programına Vali İlhami Aktaş , Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit , 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız , Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat , İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Tahsin Saruhan , İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman , Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Doğan ile şehit ve gazi aileleri katıldı.
Şehitler Abidesi'nde düzenlenen anma programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından , Kuran-ı Kerim tilaveti ile topluca okunan dualar ve şehitliklere karanfil bırakılmasıyla sona erdi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle günün son anma programları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk töreni düzenlenirken ardından İskele Meydanı'nda bir dizi etkinlik daha gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı'nda ki törene Vali İlhami Aktaş , Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit , Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat , İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman , İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Tahsin Saruhan'ın yanı sıra kurum müdürleri , siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Vali İlhami Aktaş tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
Çelenk töreninin ardından törene katılan tüm protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından İskele Meydanı'nda son bulacak olan Milli Birlik yürüyüşüne geçildi .
Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından ise İskele Meydanı'nda devam eden anma programı günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar , sinevizyon gösterimi ve okunan dualar ile gece boyunca devam etti.


16.07.2022 16:44