Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Atık Yağların Ayrı Toplanması Çalışmaları Sürüyor


Atık Yağların Ayrı Toplanması Çalışmaları Sürüyor

Çanakkale Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü bitkisel atık yağların ayrı olarak toplanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Bitkisel atık yağların lavaboya dökülmesi veya gelişigüzel çevreye atılması başta doğaya ve kentlerin altyapısına ciddi zararlar veriyor. Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün bu yöndeki çalışmaları ise,  çevre bilincinin oluşması ve geleceğe temiz bir dünya bırakmak adına çeşitli etkinlikler ve eğitimlerle birlikte 2007 yılından bu yana devam ediyor. Başta öğrenciler olmak üzere kentlilere sık sık verilen eğitimler ve yapılan bilinçlendirme çalışmaları sonucunda 15 yılda toplam 775 ton bitkisel atık yağı kentimizde ayrı toplatılmıştır.

Bitkisel atık Yağlardan elde edilen, yenilenebilir bir enerji kaynağı olan Biyodizel sayesinde ise Karbondioksit Emisyonuna karşılık gelen Sera Gazı Emisyonu Azaltımı sağlanmıştır. Bu konuda yetkili lisanslı toplayıcı firma tarafından en çok Bitkisel Atık yağı ayrı olarak toplayan başta Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere Truva Petrol, Akol Turizm İnş. Ve Tic. A.Ş., Sardalye, Emi Turizm Gıda Ltd. Şti, Çanakkale Polis Evi Şube Müdürlüğü, Yalova Liman Restaurant, Çanakkale E Tipi Ceza İnfaz Kurumu adına Karbon Azaltım Sertifikaları Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından takdim edildi.

Her geçen gün artan ilgi ve destek ile yürütülen kampanyaya katılmak isteyen kentlilerimiz bitkisel atık yağlarını Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, tüm mahalle muhtarlıkları, Barbaros, Esenler ve Troia Sosyal Yaşam Evlerinde bulunan bitkisel atık yağ toplama varillerine bırakabilirler. Temiz bir kent, temiz bir doğa için bitkisel atık yağlarımızı ayrı toplayalım…




15.08.2022 15:23