Genç Ziraat Mühendisleri Platformu ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi ile Toplantı Gerçekleşti

Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Genç Ziraat Mühendisleri Platformu ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi ile tanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda Belediyemiz Yerel Kalkınma Birimi ve faaliyetlerinin de tanıtımı gerçekleşti.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Hicri Nalbant ile Genç Ziraat Mühendisleri Platformu öğrencileri katıldı. Tanışma ile başlayan toplantıda Çanakkale Belediyesi bünyesinde bulunan Yerel Kalkınma Biriminin de faaliyetleri tanıtıldı. Başta; genetik kaynakların korunması ve yaygınlaştırılması, kır-kent ilişkisinin geliştirilmesi, sağlıklı gıdaya ulaşım, üretim ve istihdam, dayanışma kültürünün gelişimi, eğitim ve meslek edindirme gibi amaçlar çerçevesinde bulunan Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Modelinin yanı sıra, Yerel Kalkınma Birimi tarafından yürütülen Tohum Sandığı çalışmaları, Tohum Takas Şenlikleri, kentlilerle tohum ve fide paylaşımı, ücretsiz toprak analizi projesi gibi pek çok çalışmaya ilişkin de bilgiler verildi.

Toplantı, karşılıklı soru-cevap bölümleri ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

09.01.2023 13:32