Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Zaferi ve İtilaf Devletleri'nin Gelibolu Yarımadası'nı Tahliyelerinin 107. Yıl Dönümü Kapsamında Tören Düzenlendi


Çanakkale Zaferi ve İtilaf Devletleri'nin Gelibolu Yarımadası'nı Tahliyelerinin 107. Yıl Dönümü Kapsamında Tören Düzenlendi

9 Ocak 1916 İtilaf Devletleri'nin Gelibolu Yarımadası'nı tahliyelerinin 107. yıl dönümünde Seddülbahir Kalesi'nde tören gerçekleşti.

Törene; Vali İlhami Aktaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarih Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar başta olmak üzere protokol üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılırken, ardından Mehteran Gösterisi gerçekleşti. Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ve şehitler anısına dua edilmesi ile son buldu.



09.01.2023 16:05