Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediyesi Toplu Taşıma Filosuna İki Yeni Araç Daha Ekledi


Çanakkale Belediyesi Toplu Taşıma Filosuna İki Yeni Araç Daha Ekledi

Kent yaşamının önemli bir unsuru olan ulaşım konusunda da çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çanakkale Belediyesi, toplu taşıma araç filosuna 12 metrelik iki yeni otobüs daha kattı.

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi önünde gerçekleşen tanıtıma Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve personel ile otobüs firmasının yetkilileri katıldı. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses, otobüslerin teknik özellikleri hakkında bilgi verirken, engelli erişimine uygun olan otobüslerin her birinin 103 yolcu kapasiteli olduğunu kaydetti. Gürses otobüslerde, hat tabelası, mobil iletişim cihazları şarj ünitesi, gelişmiş kamera ve kayıt sistemi, otomatik yangın söndürme ve algılama sistemi, kapı üstü durak aydınlatma sistemi gibi çeşitli özelliklerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

"Araç Sayısı 20'ye Yükseldi"

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Çanakkale Belediyesi toplu taşıma sisteminde mevcutta bulunan 18 adet otobüse ilave olarak yeni alınan araçlarla birlikte Çanakkale Belediyesine ait toplu taşıma otobüslerinin 20'ye yükseldiğini belirterek, iki aracın toplam bedelinin de 6 milyon 997 bin TL olduğunu kaydetti. Başkan Gökhan, ulaşım konusunda çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirterek yeni araçların kente ve kentlilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Başkan Gökhan, otobüsler hakkında yetkililerden bilgi aldı.


02.06.2023 11:15