Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Etkinlikler ile Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. yıldönümü, Çanakkale'de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam ederken, günün anlam ve önemine ilişkin de konuşmalar gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından “Kilitbahir” gemisinde Deniz Şehitleri için düzenlenen tören kapsamında Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay ve Çanakkale Bölge Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici deniz şehitleri anısına Çanakkale Boğazı'na çelenk bıraktı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında öte yandan Çanakkale Belediyesi Yat Limanı'nın yanında bulunan Sandal Baseninde deniz dibi temizliği gerçekleştirildi. Sandal Baseninden denize dalan dalgıçlar, çeşitli atıkları toplayarak dip temizliği yaptı.

03.07.2023 11:36