Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikler İle Kutlandı


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikler İle Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale'de de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kentli katıldı. Atatürk Anıtına sunulan çelenk ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, 25 milli sporcunun 2 bin 500 metrelik mesafeyi, “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla koşacağı Sancak Koşusu'nun startı verildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan ve  İskelesi Meydanı'nda son bulan Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüş sırasında Türk Bayrakları ile yürüyen kentlilere kordon boyunda tekneler de denizden eşlik etti. Program, İskele Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler ile gece boyu devam etti.



17.07.2023 14:12