Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Türk Basınından Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Türk Basınından Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı Mesajı

Çağdaş ve demokratik toplumların en kıymetli unsurlarından biri olan basın, kuşkusuz ki ancak özgür, tarafsız ve objektif olabildiğinde işlevini tam anlamıyla yerine getirebilir. İnsanların temel hak ve özgürlüklerinden biri olan haber alma özgürlüğü, basın özgürlüğü ile birebir ilintilidir.

İşte bu noktada 24 Temmuz 1908, basın için çok önemli bir gün olup, sansür uygulamasının kaldırıldığı tarihtir. Bu önemi tartışılmaz günden günümüze baktığımızda ise ne yazık ki basın özgürlüğünü kısıtlayan, sansürleyen, baskılayan tutum ve uygulamalar nihayete ermiştir diyemiyoruz. Üstelik yalnızca ülkemizde de değil, evrensel olan bu sorunun karşısında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi gazetecilerin gördüklerini, bildiklerini, duyduklarını, kısacası gerçekleri, samimiyetle ve tabi özgürce aktarabilmesi en büyük temennilerimizden biridir.

24 Temmuz Türk Basınından Sansürün Kaldırılmasının Yıldönümü dolayısıyla düşünce ve fikirlerinden ya da yazdıklarından veya dile getirdiklerinden dolayı baskılanmayan ve haksızlıklara uğramayan, işlerini meslek ilkelerinin gerektirdiği gibi ortaya koyabilen, özgür, sansürsüz ve tarafsız bir basın temennisiyle 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor; şartları oldukça zorlayıcı olabilen bu işi özveriyle yapan, doğru haber ve basın özgürlüğü için mücadele veren tüm basın emekçilerine de teşekkürlerimi, selam ve saygılarımı sunuyorum.


Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı



24.07.2023 11:10