Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

MODEX Tatbikatı Çanakkale'de Yapılıyor


MODEX Tatbikatı Çanakkale'de Yapılıyor

Türkiye'nin AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) aracılığıyla üyesi olduğu Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması'nın (EUCPM) önemli bir etkinliği olan MODEX Tatbikatı, AFAD'ın koordinasyonunda bir çok kurum ve Çanakkale Belediyesi'nin de katkılarıyla 18 Eylül 2023 tarihi itibariyle başladı.

AFAD ile Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonunda bu sene Çanakkale'de gerçekleştirilen MODEX Tatbikatı; olası afet ve acil durumlarda ülkemize gelecek arama kurtarma ve tıbbi yardım ekiplerinin; ülkeye giriş prosedürleri, ulaşım imkanları ve zaman ölçümü, acil durumlarda ortak müdahale prosedürleri, iletişim ve bilgi sistemlerinin kullanımı, kendi kendine yeterlilik ve birlikte çalışabilme kabiliyetleri, koordinasyon, eğitim, deneyim kazanımı gibi amaçlarla arama kurtarma, medikal kurtarma ve tıbbi müdahale gibi konuları içermektedir.

Modex Çanakkale tatbikatının katılımcıları arasında yer alan Çanakkale Belediyesi, 18 Eylül 2023'te başlayıp 22 Eylül 2023'te sona erecek olan etkinlikler için AFAD koordinasyonunda ilgili planlamaları yaparak tatbikata hazır duruma getirdi. Kuruma iletilen esaslara göre hazırlıklarına günler öncesinden başlayan Çanakkale Belediyesi, geçici barınma alanında su, atık su ve tuvalet alt yapı çalışmasını tamamlamış, çöp konteynerleri, çocuklar için oyun üniteleri sağlamış ve ayrıca lojistik destek vermek üzere de otobüsler tahsis etmiştir. Yapılan bu çalışmalara ek olarak ise Çanakkale İl Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde 7/24 esasına göre veri girişi ve diğer çalışmalara katkı sağlamak amacıyla İl Afet Merkezi'nde Belediye personelleri görev yapmaktadır.

Tatbikat çalışmaları kapsamında 16 Eylül 2023 tarihinden bu yana kapalı olan Belediyemiz Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Merkezi de tatbikatın sona ermesinin ardından 25 Eylül 2023'te tekrar kentlilerimizin hizmetine açılacaktır.

Tatbikatta 2446 Personel Görev Yapıyor

Modex tatbikatında  eğitim ve tecrübe paylaşımının arttırılması amacıyla Azerbaycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya, Romanya, Estonya ve Polonya'nın 170 personel ve 22 araçla katıldığı tatbikatta, 2 bin 446 personel ve 202 araç görev alıyor.


20.09.2023 11:41