Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Başkan Vekili Mutluay MODEX Tatbikat Programına Katıldı...


Başkan Vekili Mutluay MODEX Tatbikat Programına Katıldı...

Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, 2 bin 446 personel ve 202 aracın görev aldığı MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikat programı kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldı ve tatbikat alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

18 Eylül 2023'te başlayan tatbikatın 3.gününde Hilton Otel'de yapılan toplantıya Başkan Vekili Mutluay'ın yanı sıra Vali İlhami Aktaş, AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Eray Çınar, AFAD Arama Kurtarma Daire Başkanı Recep Çalçı, Sağlık Bakanlığı İzleme Değerlendirme Daire Başkanı Şamil Kurgun, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, Tatbikat Genel Koordinatörü Ahmet Tayfun Okşin, Türkiye UMKE Sorumlusu Serkan Demirci, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Harun Hazır, kurum müdürleri, tatbikatta görevli personel ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı hakkında inceleme heyetine, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ve dış paydaş temsilcileri Avrupa Birliği Sivil Korunma Ekip üyeleri tarafından bilgi verildi.
Yapılan bilgilendirmenin ardından Çanakkale Havalimanında kurulan Havaalanı Sağlık Acil Hava Operasyon merkezi ziyaret edildi.

Sağlık Acil Hava Operasyon merkezinin çalışmaları hakkında bilgi alan heyet Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopterlerin hasta tahliyelerini gerçekleştirdiği tatbikatı da izledi.

Başkan Vekili Mutluay ve protokol üyeleri, sonrasında İl AFAD merkezine geçerek, tatbikat kapsamında yapılan faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
MED EU MODEX 2023 tatbikatı kapsamında Terzioğlu Kız Yurdunun önünde kurulan Türkiye EMT-2 ile Almanya ve Türkiye Laboratuvarı, Terzioğlu Kız Yurdu arkasında kurulan Romanya EMT-1, AFAD barınma çadırları ile Kipa yanında kurulan Türkiye EMT-1, Portekiz EMT-1 tatbikat Sahra Hastaneleri ve barınma alanları da ziyaret edildi.  Mutluay, tatbikatta görev alan personellere kolaylıklar dileyerek teşekkürlerini iletti.


20.09.2023 16:40