Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

“Üretimi Uçuracak” Girişimci ve Çiftçiler İçin Eğitimler Başlıyor


“Üretimi Uçuracak” Girişimci ve Çiftçiler İçin Eğitimler Başlıyor

Çanakkale Belediyesi öncülüğünde GMKA tarafından desteklenen ve Bayramiç Belediyesi, Balya Belediyesi, Yenice Belediyesi ve Çanakkale Ziraat Odası'nın proje ortağı olduğu “Üretimi Uçuruyoruz” Projesi kapsamında girişimci ve çiftçiler için “Çevrimiçi Çiftçi Akademisi” açılıyor.

Üretimi Uçuruyoruz Projesi kapsamında “Yenilikçi Tarım Programı” faaliyeti altında yer alan Web Tabanlı Çiftçi Akademisi; Çanakkale merkez, Yenice, Bayramiç ve Balya ilçelerinde bulunan ilgili kişiler ve kooperatifler için tasarlanan ders içerikleri aşağıdaki gibidir: 

  • Tıbbi ve Aromatik Bitkiler; Genel Bilgiler, Yetiştiricilik, Standardizasyon, Muhafaza ve Ambalajlama, Hastalık, Zararlı ve Mücadele Yöntemi
  • Seracılık; Sebze Yetiştiriciliği, Meyve Yetiştiriciliği, Sera Sistemleri
  • Bitki Islahı ve İlaçlama; Genel Bilgiler, Bitki Islahı, İlaçlama Eğitimi
  • Girişimcilik ve Pazarlama; Girişimcilik ve E-ticaret, Pazarlama, Markalaşma

Eğitim Programı faaliyetlerine katılım sağlayacak genç çiftçiler ve Ziraat Fakültesi, ilgili Meslek Yüksekokulu, teknik lise mezunu ya da adayları (mühendis-tekniker-teknisyen) başvurabilirler. Bu faaliyetler için kendisi ya da ebeveyni çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan 15-34 yaş aralığındaki genç çiftçiler ve ilgili eğitim kurumlarıyla bağlantılı kişiler başvuru yapabilirler. 

Girişimcilik ve Pazarlama eğitimi için; Çanakkale merkez, Yenice, Bayramiç ve Balya ilçelerimizde bulunan kendisi ya da ebeveynleri Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı 15-34 yaş aralığında genç çiftçi girişimciler, üretim, pazarlama ve kalkınma amacıyla kurulmuş kadın kooperatifleri ile tarım alanında faaliyet gösteren kalkınma, işletme, üretim ve pazarlama kooperatifleri de söz konusu eğitime katılabilir.

Proje ile bölgemizin öncelikli gelişme alanı olan tarımda yenilikçi teknoloji, yöntem ve farkındalığın yaygınlaşması ve katma değere dönüşmesi; yerelde tarımsal üretim bilgisi ve insan kaynağının niteliğinin arttırılması ve genç girişimcilerin heveslendirilmesi, bölgemizde gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlayacak sosyoekonomik gelişmişlik düzeyleri de esas alınarak, girişimci gençler, çiftçi, üretici, işletme ve örgütlü yapıların iş birliği ile özellikle dijital pazarlama ve markalaşma alanında yeni bir bölgesel model oluşturması amaçlanıyor. Projenin ayrıntılarından haberdar olmak için aşağıdaki sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

www.instagram.com/uretimiucuruyoruz/

www.facebook.com/uretimiucuruyoruz

BİLGİLENDİRME: Başvuru şartları ve gerekli belgeler aşağıda belirtilmiştir:

1. Ebeveyni ya da kendisi çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan 15-34 yaş aralığındaki gençler ÇKS belgesi ile

2. Ziraat Fakültesi ya da ilgili Meslek Yüksekokulu’ndan (mühendis-tekniker-teknisyen) mezun ya da adayları diploma ya da öğrenci belgeleri ile

3. Kooperatif ortakları ortaklık belgeleri ile

Projeden yararlanmak isteyen genç tarım girişimcileri ve kooperatifler aşağıdaki link üzerinden çevrimiçi başvuruda bulunabilirler. Değerlendirmeler sonucunda uygunluk kriterlerini sağlayan başvuru sahipleri arasında öncelik sıralaması yapılarak belirlenecektir. Bir aileden yalnız bir kişi başvuruda bulunabilecektir. Başvuru tarihi bitimiyle başlayacak değerlendirme sürecinden sonra başvurusu olumlu değerlendirilen adaylar istenen belgelerini ibraz edecektir. 

Dersler 16 Ekim 2023 tarihinde çevrimiçi olarak başlayacaktır.

Başvuru Formu için TIKLAYINIZ

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı: 0286 214 3935

Çanakkale Ziraat Odası: 0286 217 1858 - 0286 213 7008

Bayramiç Belediyesi Tarım Market: Camicedit Mahallesi Tatlı Sokak No:30/2B – Bayramiç

Yenice Belediyesi Yazı İşleri Servisi: 0286 474 3242

Balya Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü: 0538 086 2096



16.10.2023 15:46