Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Olası Deprem Riskine Yönelik Yürütülen Çalışmalar Meclise Sunuldu…


Olası Deprem Riskine Yönelik Yürütülen Çalışmalar Meclise Sunuldu…

6 Şubat 2023  Gaziantep - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Çanakkale Belediye Meclisinin Olağanüstü toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Afet İşleri Müdürlüğünce yürütülen ve planlanan çalışmaların sunumu, Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısında görüşüldü.

5 Ekim 2023 Perşembe günü gerçekleşen Meclis Toplantısında bir sunum gerçekleştiren Çanakkale Belediyesi Afet İşleri Müdür Vekili M. Kemal Albayrak, 21 Şubat 2023 tarihli Olağanüstü Belediye Meclis Kararı ile ilgili olarak Müdürlük bünyesinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Erken Uyarı Sistemi İçin Çalışmalar Başladı…

Albayrak, Kent içinde ve yakın çevresinde bulunan deprem istasyonu sayısının  6'dan 11'e çıkarıldığını; tamamına eş zamanlı veri aktarımı ve takibi için gerekli modem tertibatı ilave edilerek çevrimiçi iletişim imkanı sağlandığını kaydetti. Albayrak ayrıca, mevcut istasyonlara ilave yapılarak deprem erken uyarı sisteminin kurulması için gerekli çalışmaların yapılacağını, buna ilişkin Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Mühendisliği ile 15.09.2023 tarihinde imzalanan protokol kapsamında deprem alarm sisteminin Belediye Binasına kurulması için çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekledi.
Albayrak ayrıca şunları da ekledi; “İdaremiz bünyesine alınmış olan 4 adet sismik hız ölçer (sismometre) ile sınırlarımız içerisinde geçmiş yıllarda üretilmiş olan zemin haritalarının (zemin büyütmesi, zemin frekans vb.) daha ayrıntılı olarak yeniden üretilmesi ve güncellenmesine de başlanmış bulunmaktadır. Deprem yönetmeliğine uygun olarak zemin sınıfının tespiti amacıyla kullanılan sismik kayıtçı cihazı temin edilmiştir.  Cihaz idaremizce binalarda risk analizi yapılması aşamasında onaylı zemin etüdü bulunmayanlar için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sistemine girmek üzere veri toplama aşamasında kullanılmaktadır.”

Yapı Malzeme Laboratuvarında Çalışmalar Sürüyor…

Afet İşleri Müdür Vekili M. Kemal Albayrak, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Hizmet Binasında kurulan yapı malzeme laboratuarına ilişkin de bilgi vererek, “Mümkün olan en hızlı temin yöntemi kullanılarak yapı malzeme laboratuvarı kurulumuna yönelik makine ve teçhizatlar alınmış, yeşil yerel yönetim hizmet binamızın 2. Bodrum katında bulunan çalışma alanına kurulumları tamamlanmıştır. Bugüne kadar toplam 65 bina için performans analiz raporu hazırlanmış olup, ortak çalışma yapılabilmesi İçin İnşaat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi ve 18 Mart Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile görüşmeler sürmektedir” dedi.

“Mahalle Afet Gönüllüsü Olabilirsiniz”

Mahalle Afet Gönüllüleri Çalışmalarını da mecliste anlatan Albayrak, “İdaremiz bünyesinde Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği işbirliği ile yapılan çalışmada 500 mahalle gönüllüsüne Afet eğitimleri düzenlenmiş, eğitimleri başarıyla tamamlayan 50 gönüllünün 9-10 eylül tarihlerinde belediye binamızda uygulamalı eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Mahalle Afet gönüllüsü olmak isteyen diğer vatandaşlarımız için başvuru süreçleri devam etmekte, konuyla alakalı idaremizce yeni eğitimler planlanmaktadır” diye konuştu.

Afet İşleri Müdürlüğünce yürütülen ve yürütülmesi planlanan tüm çalışma ve projelere ilişkin detaylı bir anlatımda bulunan Müdür Vekili M. Kemal Albayrak'ın sunumu için TIKLAYINIZ.

Ekim ayı olağan meclisini izlemek için TIKLAYINIZ.


06.10.2023 16:46