Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Ankara Katliamının Yıldönümü Anma Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Ankara Katliamının Yıldönümü Anma Mesajı

Şiddetin, kötülüğün canımızı bir kez daha çok sert bir şekilde acıttığı tarihin yıldönümündeyiz. Takvimler 10 Ekim 2015’i gösterirken, yurdun dört bir yanından çok sayıda vatandaş; Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine katılmak üzere Ankara’da bir araya gelmişti. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen o acımasız katliamla 103 vatandaşımız yaşamdan, ailelerinden, hayallerinden koparıldı. Barış ve emek mücadelesinde hep ön saflarda olduğunu bildiğimiz, güler yüzüyle tanıdığımız Çanakkaleli Ercan Adsız kardeşimizi de bu katliamda kaybetmek bizleri iki kez yaktı.
10 Ekim’in üzüntüsü ve öfkesini hiçbir zaman kalplerimizden atamayacağız. Bu katliamı unutmadan ve unutturmadan, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin de yerine bizler sürdüreceğiz barış ve emek mücadelesini. Sevginin, hoşgörünün çoğalması, yarınların aydınlık olması için çalışacağız.
Başta Ercan Adsız kardeşimiz olmak üzere, 10 Ekim 2015’te Ankara’da kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı


09.10.2023 17:07