Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Kasım Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri


Kasım Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri

Çanakkale Belediyesi, kasım ayında da çok sayıda kültür-sanat etkinliğini kentlilerimizle buluşturacak.

Devam Eden Süreli Sergiler

…ilelebet… Karma Sergi

Yer: Çanakkale Seramik Müzesi

Sergi Süresi: 9 Ağustos – 15 Kasım 2023

60. Uluslararası Troia Festivali programı içerisinde açılışı gerçekleştirilen, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün düzenlediği 'İlelebet' Geleneksel Türk Seramiği Sergisi süreli sergiler salonunda devam ediyor. 9 Ağustos 2023 tarihinde açılan sergi, farklı üniversitelerde yer alan Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Çini alanındaki akademisyenlerin eserlerinden oluşmaktadır. Sergi 15 Kasım 2023 tarihine kadar Çanakkale Seramik Müzesi'nde ziyarete açık olacaktır.




Kentte Cumhuriyete Işık Verenler Fotoğraf Sergisi

Dr. Öğr. Üyesi Mithat ATABAY

Yer: Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi

Sergi Süresi: 9 Ağustos – 7 Kasım 2023

ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mithat ATABAY'ın arşivinden yararlanılarak hazırlanan sergide, Cumhuriyet Dönemi'nde Çanakkale'de sanat, siyaset gibi pek çok alanda görev almış ve farklı alanlarda kentte iz bırakmış 15 isim bilgi ve belgelerle desteklenerek yer almaktadır. Cumhuriyet'in ilanının 100. yılında, 60. Uluslararası Troia Festivali kapsamında 9 Ağustos 2023 tarihinde açılan sergi 7 Kasım 2023 tarihine kadar Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi Eyüp Görgüler Sergi Salonu'nda Pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.




Tiyatrolar

Hadi Öldürsene Canikom

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğunun oyunu olan “Hadi Öldürsene Canikom”, 16 Kasım 2023 Perşembe günü saat 20.00'de Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda sahnelenecek.

Yazan: Aziz Nesin

Yöneten: Ebru Naz Eşli

Oyuncular: Erol Küçükaksoy, Uğur Şahin Tağı, Yusuf Öcal

Süre: Tek perde / 70' Komedi / +13

Etkinlik; ücretsiz ve davetiyesizdir. Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.





Okullu Us'lu

Çanakkale Belediyesi Gençlik Tiyatrosu Biriminin “Okullu Us'lu” isimli tiyatro oyununun gösterimi, 18 Kasım 2023 Cumartesi günü saat 19.00'da Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşecek.

Yazan ve Yöneten: Öney Olcaytu

Oyuncular: Ali Nantu, Ayşe Melek Direk, Bahar Keremsoy, Berra Hatice Göz, Binnur Güler, Cemre Uçar, Damla Şahin, Ece Bayraklı, Ege Gündoğan, Emre İdris Arıcan, Erin Oğuş, Mohammad Mir Faizi, Murathan Develi, Perisa Aksu, Rüzgar Deniz Öztürk, Zeynep Erdoğan, Zeynep Karabey.

50 Dakika / Tek Perde / Genel İzleyici

Etkinlik; ücretsiz ve davetiyesizdir. Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.





Benim Doktor Oğlum

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğunun oyunu olan “Benim Doktor Oğlum”, 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 20.00'de Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda izleyiciler ile buluşacak.

Yazan: Eli Saghi

Yöneten: Ebru Naz Eşli

Yardımcı Yönetmen: Erol Küçükaksoy

Oyuncular: Binnur Tanrıver, Erol Küçükaksoy, Hasan Sami Er, Merve Altındağ, Nevnihal Genli, Semih Kaynak, Serpil Kırıcı

Süre: 2 perde/ 100' Komedi +13

Etkinlik; ücretsiz ve davetiyesizdir. Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.





Doğaçlama Tiyatro Gösterisi

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu Doğaçlama Tiyatro Biriminin doğaçlama tiyatro gösterisi olan Taş-Kağıt-Makas, 24 Kasım 2023 Cuma günü saat 20.00'de Çanakkale Belediyesi Nikah Salonunda sahnelenecek.

Kadro: Binnur Tanrıver, Sercan Cihad Yüzbaşıoğlu, Deniz Doğan, Ebru Naz Özdemir, Emre Erdoğan.

13 yaş ve üzeri




Ah Şu Büyükler

Çanakkale Belediyesi Çocuk Tiyatrosu Biriminin hazırladığı “Ah Şu Büyükler” oyunu, 26 Kasım 2023 Pazar günü saat 13.00'te Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda sahnelenecek.

Yazan : Savaş Aykılıç

Yönetmen : Öney Olcaytu

Oyuncular : Güneş Kelekçi, Almira Su Akçay, Derin Günaydın, Ali İhsan Şahin, Elif Nisa Karakuz, Melek Humbaracı, Zehra Altun, Masal Lida Kahraman, Yiğit Engin, Kerem Özkan, Devrim Güneş Binket, Esila Alan, Kerem Yeni, Elif Mirel Kılıç, Kaan Mert Kopal, Taha Kerem Anıl, Damla Öykü Bozoğlu, Yasin Özkan, Özgün Dirik.

50 Dakika / 2 Perde

3+

Etkinlik; ücretsiz ve davetiyesizdir. Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.




Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosunun bir oyunu olan “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!”, iki gösterim olarak 30 Kasım 2023 Perşembe ve 1 Aralık 2023 Cuma günleri saat 20.00'de Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda tiyatoseverler ile buluşacak.

Yazan: Dario Fo

Çeviren: Füsun Demirel

Yönetmen: Ebru Kara

Oyuncular: Zeynep Kankonde, Aşkın Şenol, Fatih Sevdi, Volkan Girgin, Su Şanad

Tarih: 30 Kasım 2023 Perşembe - 1 Aralık 2023 Cuma

Yer: Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi Salonu

Saat: 20:00

Etkinliğin davetiyeleri, 24 Kasım 2023 Cuma günü saat 13.00 itibariyle Çanakkale Seramik Müzesi ve Yazar Sanatçı Evinden temin edilebilir.




Sergiler

Meşalenin Renkli Işıkları

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Çanakkale Şubesi tarafından hazırlanan “Meşalenin Renkli Işıkları” isimli resim sergisi 20 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 16.00'da Yazar ve Sanatçı Evinde ziyarete açılacak. Sergi, 30 Kasım 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilir.




Cumhuriyetten İlhamla Kadın

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kadın Kırkyama Çalışma Grubunun hazırlamış olduğu “Cumhuriyetten İlhamla Kadın” isimli kırkyama sergisi, 20-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Troia Sergi Salonunda ziyarete açık olacak.








Eğitim Çalışması

Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Birimi tarafından organize edilen ve 25 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Agrohomeopati Temel Eğitimi için başvuru süreci devam ediyor.

Bitki hastalıklarının tedavisi ve bitki zararlılarıyla mücadelenin homeopati prensiplerine uygun ve homeopatik olarak hazırlanmış ilaçlarla yapılmasına dayalı temiz tarım uygulamalarına dayanan eğitim Önder Mergan tarafından verilecek. Ücretsiz olan eğitim programı, 25 Kasım 2023 Cumartesi günü 13.00-16.00 saatleri arasında Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Aynı gün saat 16.30'da ise Agrohomeopati kitap imza töreni düzenlenecek. 

Etkinlik, tüm kentlilerimizin katılımına açık olup, başvuru için TIKLAYINIZ...

Detaylı bilgi için; 0 501 702 52 27


07.11.2023 11:52