Belediye Çalışanlarına Diyabet Eğitimi Verildi

Çanakkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün organize ettiği ve İl Sağlık Müdürlüğünün katkı sunduğu eğitim kapsamında, Çanakkale Belediyesi çalışanları diyabet konusunda bilgilendirildi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Farkındalık Etkinlikleri kapsamında düzenlenen eğitim programı, 22 Kasım 2023 Çarşamba günü Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası Nikah Salonunda gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi diyetisyenleri tarafından Çanakkale Belediyesi çalışanlarına diyabet hakkında detaylı bilgi verilirken, aynı zamanda bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Program kapsamında, Çanakkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı birim hemşireleri tarafından da katılımcıların kan şekeri ölçümleri gerçekleştirildi. Sağlık İşleri Müdürlüğünün halk sağlığını yakından ilgilendiren konulara ilişkin eğitim ve bilgilendirme amaçlı etkinlikleri ilerleyen süreçlerde de devam edecek.

23.11.2023 14:08