Sayfa yükleniyor

HABERLER

Ara

Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü Mesajı


Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıldönümü Mesajı

Bundan tam 109 yıl önce, yalnızca kentimizin ve ülkemizin değil, dünya tarihine geçmiş olan Çanakkale Savaşlarının seyrini değiştiren, milli mücadele ateşinin de yakıldığı 18 Mart Deniz Zaferimizin yıldönümündeyiz.

Bu topraklarda tarihin gördüğü en büyük kahramanlıklar, en iç sızlatan yoksunluklar, en büyük kayıplar ve en büyük zaferler bir arada yaşandı 1915’te. Dört bir yandan vatan aşkı ile koşup gelen binlerce yiğit bedenen; vatan topraklarının bir karışını dahi vermemek için koca bir millet de varıyla yoğuyla, dilindeki duayla manen cephedeydi 1915’te…

Uyku, istirahat nedir bilmeyenlerin, gencecik ve hatta çocuk denecek yaşta kendisinden ağır tüfek ne kelime koca bir vatanın sorumluluğunu yüklenenlerin ve asla dönmeyi düşünmeyenlerin zaferidir 18 Mart 1915. Vatan için kenetlenen, inanç ve azimle mücadele eden, gelecek nesillere onurlu ve gururlu bir destan bırakan kahraman bir milletin zaferidir 18 Mart 1915.

Bu zafer bizimdir kıymetli hemşerilerim;

109 yıl önce bu topraklarda dökülen kanları, bu topraklar için toprağa düşen yiğitleri, o Mehmetçikle birlikte elinden her ne geliyor ise ortaya koyan cefakâr millet fertlerini anlayan, minnet ve şükran duyan, unutmayan ve hatıralarını yaşatanlarındır; Çanakkale ruhunu bilip koruyanlarındır zafer.

Vatanseverliği, özgürlük ve bağımsızlığın kıymetini, birlik olmanın güzelliğini bize öğreten, bu toprakları vatan yapan kıymetli atalarımızın, kahraman ecdadımızın tarih yazdığı bu güzel kent, gururla söyleyebiliriz ki çok uzun süredir “Barışın Kenti”dir. Şunu söylemeliyim ki, Çanakkale Ruhunun hep hissedildiği, korunduğu ve yaşatıldığı bu kente uzun yıllar hizmet edebilmek de benim en büyük şahsi gururlarımdan biridir. Ve inanıyorum ki bu kentin tüm fertleri de aynı gurur ve şükranla bu zaferin, bu destanın coşkusunu ve sorumluluğunu yüreklerinde hissetmektedir.

Kıymetli hemşerilerim;

Gurur ve minnet dolu tüm hislerimle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferimizin 109. Yıldönümünde, başta Anafartalar Kahramanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, vatan için canlarını ortaya koyan isimli isimsiz tüm kahramanlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Ülgür GÖKHAN

Çanakkale Belediye Başkanı



15.03.2024 14:21